Confirmats els nou anys de presó ferms per al pare que va abusar de manera reiterada de la filla

La mare de la noia, menor, també ha estat condemnada per fer-se l’orni tot i que sabia dels excessos del seu marit, però inicialment s’estalviarà d’entrar a la presó perquè pugui fer-se càrrec dels seus descendents

Una imatge de l'interior del centre penitenciari.
Una imatge de l'interior del centre penitenciari. ARXIU

El resident detingut el novembre del 2020 acusat d’abusar durant anys de la seva filla menor sota l’encobriment aparent de la seva dona haurà d’estar-se nou anys a la presó. Així ho ha confirmat la sala penal del Tribunal Superior, que ha donat per bona fil per randa la sentència del Tribunal de Corts. La mare també ha estat condemnada a cinc anys. Però si no reitera en el seu comportament de fer-se l’orni fins i tot quan la seva filla li va demanar auxili, evitarà entrar a la Comella.

Va ser la menor quan a l’inici del curs escolar 2020-2021 li va explicar per escrit a un professor seu la situació que havia viscut durant anys que va esclatar tot. La noia havia sofert tocaments diversos des de ben petita. Però el primer estiu de la pandèmia, el pare i els seus dos fills -la noia i un nen més petit encara- van marxar de vacances cap a Portugal. La mare treballava i es va quedar al Principat. En el viatge de tornada, en un hotel espanyol, l’home hauria intentat violar la seva filla mirant que l’altre menor no se n’adonés.

Això i el fet que la dona, la mare, va fer-se l’orni quan la filla li va tornar a posar en coneixement dels fets va portar l’adolescent a explicar-ho a un docent i a partir d’aquí, s’ha dit, es va posar el cas en coneixement de serveis socials, que ja havia tractat la menor, i de la policia. El novembre del 2020 es va detenir el matrimoni. L’home està empresonat des de llavors. La dona va ser alliberada perquè es pogués fer càrrec dels seus fills menors, perquè els experts van arribar a la conclusió que era millor que fos la progenitora que en tingués cura.

De fet, aquesta circumstància, la de fer-se càrrec dels fills ha fet que ara la condemna de la mare sigui condicional. La condemna és de cinc anys, però no ferms. En canvi, l’home sí que ha estat condemnat en ferm a nou anys de presó (la fiscalia en pretenia onze). I dotze anys més que no podrà entrar en contacta amb la seva filla. A més, pels danys morals causats, s’haurà de compensar la menor, ara de 17 anys, amb 8.000 euros.

Comentaris (3)

Trending