Confirmada Clàudia Arias com a vicepresidenta de la cúpula judicial

L’efecte dominó per la finalització del mandat de Maica Torres porta Joan Cabeza a la secretaria del Consell Superior de la Justícia

Clàudia Arias durant la darrera celebració de l'Obertura de l'Any Judicial.
Clàudia Arias durant la darrera celebració de l'Obertura de l'Any Judicial. Toni Solanelles

Clàudia Arias vicepresidirà el Consell Superior de la Justícia (CSJ) fins a la propera tardor, quan finalitza el mandat dels quatre integrants que resten a la cúpula judicial. Després d’un primer intent que no va acabar de reeixir, finalment en un debat intern entre els components del poder judicial es va confirmar que Arias, fins ara secretària del CSJ, ocuparà la vacant deixada per Maica Torres, que ha finalitzat el mandat.

L’efecte dominó fa que Joan Cabeza, fins ara vocal de l’ens gestor de l’administració de Justícia, assumeixi la secretaria que deixa Arias. L’única vocalia l’ocuparà Olga Adellach, que podria haver optat a la vicepresidència de l’òrgan però ha preferit mantenir-se al marge. De fet, Adellach, que durant tot el mandat no ha mantingut gaire bona relació ni amb Torres ni amb Arias, s’ha desmarcat de qualsevol moviment tot i que és molt possible, si vol continuar, que la Mitra li confiï un nou mandat de sis anys.

Els integrants del Consell Superior de la Justícia amb Maica Torres al centre.

Relacionat

La representant del Govern a la cúpula judicial ha esgotat el mandat sense que se l’hagi substituït

Per ara, el Govern, que és qui va nomenar Maica Torres, no ha decidit col·locar cap nou representant al Consell Superior. I no és gens descartable, podent com pot funcionar la cúpula judicial amb quatre membres, que l’executiu s’esperi a fer la designació quan ho facin les altres institucions i així puguin començar els cinc integrants del poder judicial en el mateix moment, recuperant la uniformitat que va trencar la malaurada mort de Jaume Sansa.

Comentaris (4)

Trending