Cases & Lacambra defensa JC Flowers en el cas els CoCos

El despatx en què s’ha incorporat Hinojosa representa el fins ara màxim accionista de Vall Banc en un de les decisions de l’AREB més polèmiques i perjudicials per a l’Estat, que està judicialitzada tant per la via penal com administrativa

Cases & Lacambra es fa càrrec de la defensa de JC Flowers.
Cases & Lacambra es fa càrrec de la defensa de JC Flowers. ARXIU

Els conflictes d’interessos de la firma Cases & Lacambra amb la incorporació del fins fa poc director general de Tributs i Fronteres alhora que president de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) poden activar-se ben aviat. Entre altres, aquest despatx jurídic defensa els interessos de JC Flowers en el marc d’una de les decisions més controvertides i perjudicials de l’AREB, la dels bons convertibles.

Amb la base d’operacions a Barcelona i molt lligada a Andbank tant per ubicació física com per relacions familiars al Principat, Cases & Lacambra ha fet diverses actuacions per compte de JC Flowers com a accionista principal de Vall Banc en la causa penal i en l’administrativa que hi ha en marxa per l’afer els CoCos, aquells bons convertibles que van suposar per al fons voltor americà un guany de molts milions d’euros alhora que representaven una pèrdua per l’Estat andorrà.

Vall Banc i JC Flowers haurien estat els grans beneficiaris de l'operació.

Relacionat

Els CoCos continuen a la palmera

L’operació dels CoCos, en el marc de la creació del banc pont que posteriorment donaria pas a Vall Banc, va ser articulada per l’AREB en un suposat clar intent -això és una de les qüestions que es jutja, després de les diferents accions interposades pels antics propietaris de Banca Privada d’Andorra (BPA) fins a la seva nacionalització- de beneficiar la societat que acabaria adquirint els actius considerats bons de l’entitat bancària intervinguda.

Es van fer un seguit d’operacions i de moviments molt sospitosos, amb la creació artificial dels bons convertibles, que han generat una mena de plusvàlua de prop de 90 milions d’euros a favor de JC Flowers. Evidentment, totes les parts lligades al procés i l’administració defensen l’adequació dels CoCos. Però en una decisió molt contundent i poc habitual en tot allò que afecta el ‘cas BPA’, el Tribunal de Corts va exigir que s’investiguessin els possibles delictes comesos al tomb de la creació i compra-venda de dits bons quan la Batllia inicialment ho havia arxivat sense més.

Hinojosa, a la seu del despatx d'advocats.

Relacionat

Hinojosa entra com a soci al bufet contractat pel polèmic assessorament de la llei d’actius digitals

Ara caldrà veure si la incorporació d’Albert Hinojosa a l’equip de Cases & Lacambra tindrà alguna rellevància en el procés. O si fins i tot es demana que aquest despatx jurídic quedi apartat del procés per una possible contaminació que acabi generant una presumpta incompatibilitat.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending