Hinojosa entra com a soci al bufet contractat pel polèmic assessorament de la llei d’actius digitals

El despatx Cases & Lacambra, al qual finalment Govern va retirar l’adjudicació dels treballs vist el rebombori generat, anuncia la incorporació de l’exdirector de Tributs i expresident de l’AREB

Comentaris

Hinojosa, a la seu del despatx d'advocats.
Hinojosa, a la seu del despatx d'advocats.

L’expresident de l’Agència de Resolucions d’Entitat Bancàries (AREB) i exdirector del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, s’incorporarà com a soci al bufet d’advocats Cases & Lacambra. Aquest és el destí professional pel qual ara fa unes setmanes va abandonar l’administració pública, després de vint anys vinculat. Es tracta del despatx que va ser epicentre d’una polèmica adjudicació per part del Govern, ara fa uns mesos: la de l’assessorament per fer esmenes a la proposició de llei dels actius digitals.

El Govern va anunciar abans de Nadal que Hinojosa cessava voluntàriament dels seus càrrecs. Deixava, per tant, tant la direcció de Tributs i Fronteres com la presidència de l’AREB, aquesta darrera marcada per la polèmica tant per l’opacitat de l’organisme com per la decisió de desobeir les demandes del Tribunal de Comptes amb relació a la tramesa dels comptes de l’antiga Banca Privada d’Andorra. Fins i tot, la seva forma de fer havia aixecat un important malestar entre molts parlamentaris, inclosos alguns de la majoria.

Albert Hinojosa durant una roda de premsa.

Relacionat

El Govern substitueix Hinojosa al capdavant de l'AREB i al departament de Tributs i Fronteres

Llavors, des del Govern es va explicar que la decisió era per voluntat pròpia i que responia al desig de continuar la seva trajectòria professional fora de l’administració. No havia transcendit, fins ara, el seu destí. Ara, el bufet Cases & Lacambra ha fet públic el seu ‘fitxatge’ com a soci dins l’àrea fiscal, on s’espera que aporti l’experiència acumulada al llarg de dues dècades al departament de Finances de l’executiu.

Hinojosa s’incorpora a un despatx que té delegacions a Madrid, Barcelona, Miami i Andorra. Un bufet que va ser protagonista ara fa uns mesos d’una important polèmica: la generada arran que el Govern el contractés per fer tasques d’assessorament als grups parlamentaris de cara a les esmenes que s’havien de presentar a la proposició de llei d’actius digitals, encara a tràmit. La mesura va generar una forta indignació entre les bancades a l’oposició, que consideraven que suposava un trencament de la separació de poders i una ingerència en la tasca de la cambra legislativa.

Finalment, l’executiu es va veure obligat a fer marxa enrere en l’adjudicació. Aquesta suposava per al despatx un pagament superior als 75.000 euros. Cases & Lacambra, que fins no fa massa era essencialment una boutique legal amb epicentre a Barcelona, té la seva seu a l’edifici del Centre de Negoci. De fet, el bufet té vincles directes amb la cúpula d’Andbank. Fa uns mesos va incorporar diversos juristes procedents d’un altre despatx d’origen català implantat al Principat.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending