El Govern substitueix Hinojosa al capdavant de l'AREB i al departament de Tributs i Fronteres

El relleu es farà efectiu l'1 de gener i el recanvi de l'advocat, que renuncia a la plaça de funcionari de què gaudia des de fa dècades, serà Carles Ferreira a Tributs mentre que a l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries hi haurà un responsable en funcions

Albert Hinojosa durant una roda de premsa.
Albert Hinojosa durant una roda de premsa. SFGA

El Govern ha decidit en la seva sessió setmanal del consell de ministres substituir Albert Hinojosa al capdavant del departament de Tributs i Fronteres i de l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB). El relleu es farà efectiu l'1 de gener i arriba després de les crítiques de l'oposició a la seva gestió durant la darrera sessió del Consell General que va tenir lloc la setmana passada. Hinojosa ha decidit deixar l'administració i passar al sector privat.

El substitut al departament de Tributs i Fronteres serà Carles Ferreira que actualment és el número dos d'aquest departament mentre que a l'AREB, de la qual Hinojosa ostentava la presidència, el vicepresidència n'agafarà el comandament en funcions. El ministre portaveu, Eric Jover, ha negat que el seu relleu tingui res a veure en les crítiques de l'oposició al Consell General i en el fet que no hagués comparegut a la comissió legislativa. El titular de Finances ha destacat la implicació d'Hinojosa durant els darrers anys i ha afirmat que és un canvi i no una destitució.

Hinojosa ha ocupat diferents càrrecs a l’Administració general des de l’any 2001, com ara lletrat de la Duana, cap d’Unitat dels Registres de Societats, Inversió Estrangera i Comptes, director del Departament d’Economia i, finalment, director del Departament Tributs i de Fronteres des del 2013. Ara renuncia a la seva plaça de funcionaris sense que hagi transcendit la seva nova destinació laboral.

El cessament de les funcions d’Albert Hinojosa com a director del departament de Tributs i Fonteres (DTF) suposa el seu cessament com a membre de la Comissió Tècnica Tributària i com a membre de la Comissió Consultiva per a l’Establiment de Preus de Venda Mínims dels Productes del Tabac. A més, Hinojosa renúncia com a president de Consell d’Administració de l’AREB amb efectes també a partir de l’1 de gener de l’any vinent.

Paral·lelament, el consell de ministres ha aprovat  el nomenament del fins ara director adjunt de Gestió i Atenció al Contribuent del DTF, Carles Ferreira, que passa a assumir les responsabilitats de director del Departament de Tributs i de Fronteres. Conseqüentment, Ferreira passa a ser membre de la Comissió Tècnica Tributària i de la Comissió Consultiva per a l’Establiment de Preus de Venda Mínims dels Productes del Tabac. Des del 2001, Carles Ferreira ha ocupat diversos càrrecs vinculats a la Duana, com agent de Duana, cap de brigada o inspector de tributs. 

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending