El ‘cas Crediinvest’ fa reactivar l’associació de perjudicats pels bancs d’Andorra

Constituïda el 2013 arran de les accions preferents emeses o col·locades per algunes entitats bancàries i amb molta feina per les clàusules abusives de les hipoteques, feia molt temps que l’organització estava ‘adormida’

Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà, que gestiona ara directament el fons Crediinvest.
Una imatge de la seu central de Crèdit Andorrà, que gestiona ara directament el fons Crediinvest. Toni Solanelles

L’associació de perjudicats pels bancs d’Andorra torna a estar més viva que mai. Més viva, almenys, que els darrers anys, quan després del reconeixement per part dels tribunals de les clàusules abusives que contenien moltes hipoteques l’organització va rebaixar el seu nivell de pressió. Ara, el denominat ‘cas Crediinvest’ ha tornat a reactivar l’associació.

Algunes de les persones que ja formaven d’aquest col·lectiu també haurien vist, al seu dia, com els resultats del fons lligat a Crèdit Andorrà no era l’esperable. De fet, la pròpia entitat bancària ho va acabar reconeixent i va enviar informació als inversors explicant que recuperava el fons i el passava a gestionar directament i tantes i tantes justificacions. Ara, en comprovar com un inversor concret, que hi ha perdut molts diners, ha decidit iniciar una acció per la via civil, de moment, han considerat, segons fonts de l’associació, està a l’aguait de tot plegat i, amb discreció, animar altres perjudicats suposats per aquesta inversió per agafar més força.

La seu central de Crèdit Andorrà.

Relacionat

La gestora del controvertit fons Crediinvest cobrava més d’un milió d’euros al mes

Tots plegats, han explicat les fonts, esperen com acaba l’acció de diligències prèvies endegada gràcies al nou format del codi de procediment civil pel client que és qui ha impulsat la demanda. Com insinua aquesta petició ja entrada a la Batllia, de la informació que se sol·licita a Crèdit Andorrà a través d’un auxili judicial que per ara no ha donat cap tipus de resposta es podrien derivar il·lícits penals. L’associació, com a organització, té previst adherir-se a qualsevol acció penal si realment hi ha elements per interposar-la. Alhora, si el col·lectiu agafa volada quant a afectats per la mala evolució del fons Crediinvest Sicav, es promourà que cada inversor pugui impulsar accions civils com la que ara està inicialment anunciada.

Comentaris (13)

Trending