Els Cachafeiro reclamen per la invasió de terreny soferta a la Portalada

La societat propietària de la parcel·la on hi va haver l’esllavissada que va posar en risc la CG-1 i el Punt de Trobada l’agost del 2019 porta el cas als tribunals

Els murs de contenció a la Portalada.
Els murs de contenció a la Portalada. Toni Solanelles

L’administració reclama per la via civil a les societats dels Cachafeiro el cost generat per a les arques públiques per tots aquells treballs que es van haver de fer arran de l’esllavissada que l’agost del 2019 va posar en risc la CG-1 a la zona de la Portalada i que va generar un ‘tsunami’ que va afectar el Punt de Trobada. La resposta de la propietat del terreny on hi va haver el despreniment ha estat reclamar a Govern el dany sofert per la invasió de sòl privat que suposa la construcció de la protecció al lloc on hi va haver l’ensurt.

Caldrà veure si és una estratègia jurídica o què és el que acaba sent. El cas és que la situació ha arribat als tribunals. La reclamació de la societat propietària de la parcel·la envaïda, s’entén. La petició del Govern a les societats dels Cachafeiro perquè assumeixin les despeses de l’actuació per fer front a l’esllavissada ja fa dies que s’està tramitant per la via civil. S’està en una fase jurisdiccional avançada però encara no hi ha decisió ni tan sols de primera instància.

Ara s’obre la via administrativa instada per la propietat del terreny. La secció administrativa de la Batllia ja ha admès a tràmit la demanda formulada per la titular de la parcel·la, que deriva d’una reclamació de pagament en concepte de responsabilitat administrativa desestimada pel Govern. La societat propietària del terreny considera que el projecte de la protecció enfront al risc de caiguda de blocs rocosos a la zona de la Portalada li ha causat un perjudici en envair-li terreny. De fet, aquell parcel·la serà urbanísticament inutilitzada per sempre més. I inicialment era sòl urbà consolidat, amb la qual cosa el valor era notable. D’uns quants milions d’euros.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending