La Batllia investiga un procés de selecció a l’administració de Justícia per filtració de dades

Un enfrontament personal entre dues persones implicades en la cobertura d’una plaça d’administrativa hauria revelat que entre elles s’havien facilitat informació i la fiscalia hi va veure indicis de delicte

El Consell Superior té la seva ubicació a la Seu de la Justícia.
El Consell Superior té la seva ubicació a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La Batllia està investigant un procés de selecció que fa uns mesos hi va haver a l’administració de Justícia per una presumpta filtració d’informació prèvia que hauria afavorit, com a mínim, a una de les participants en el procés. El cas s’està portant amb extremada discreció fins l’organisme que afecta. Hauria estat la fiscalia qui hauria observat indicis de delicte i hauria traslladat el cas a la instància judicial perquè s’analitzi amb més detall.

Segons les fonts consultades, tot derivaria d’un enfrontament personal entre les dues persones implicades tant en el suposat intercanvi d’informació prèvia a la cobertura d’una plaça d’administratiu en l’àmbit judicial com en el distanciament posterior perquè la persona inicialment elegida, i que suposadament hauria tingut accés a informació confidencial, hauria acabat acomiadada en no superar el període de prova.

Una funcionària judicial de l’àmbit administratiu, suposadament, hauria advertit a una coneguda seva de quines preguntes -de forma genèrica- podrien formular-se en el procés de selecció al qual la coneguda hauria concorregut. Hauria acabat escollida aquesta però posteriorment, sempre segons fonts coneixedores del cas que no participen en la investigació judicial, la mateixa persona que hauria facilitat els detalls genèrics de la prova hauria acabat fent un informe negatiu que hauria impedit a l’escollida inicialment consolidar la plaça.

Això hauria derivat en una pugna i uns retrets i unes queixes que van fer que el Consell Superior de la Justícia entengués que hi havia hagut algun tipus d’anomalia en el procés. En conseqüència es va posar el cas en coneixement de la fiscalia que després d’unes diligències mínimes -tal com fixa la llei que ha de fer- va concloure que hi havia indicis evidents de delicte i va traslladar la causa a la Batllia que és qui hi està treballant.

Comentaris (4)

Trending