La Batllia continua sense president

El Consell Superior no aconsegueix fer recapacitar Laura Rodríguez i es troba amb uns jutges de primera instància que fan pinya per mostrar el seu malestar i sense que cap vulgui assumir les regnes

Una imatge de l'edifici de les Columnes, que acull la seu judicial.
Una imatge de l'edifici de les Columnes, que acull la seu judicial. Toni Solanelles

La Batllia continua sense president o sense presidenta. Formalment, és clar, ho és Laura Rodríguez. Fins divendres. Però ho és en funcions des que fa un mes aproximadament va fer arribar un escrit al Consell Superior de Justícia comunicant la seva decisió de renunciar al càrrec amb data 31 de juliol pel malestar intern degut a la manca de recursos i a algunes de les decisions adoptades per la cúpula judicial. Feia temps, asseguren diverses fonts, que no hi havia tanta unitat com ara entre els jutges de primera instància. I aquesta és la força i el motiu pel qual el poder judicial no troba relleu per a Rodríguez.

De fet, i després de donar tombs, els gestors de l’administració de Justícia haurien intentar fer recapacitar Rodríguez perquè fes marxa enrere i continués en la presidència de la instància. Però no hi ha manera. Tampoc no haurien reeixit altres alternatives com la de la també batlle civilista Laura Solanes. I per ara tampoc Nàdia Alís voldria fer el pas. No hi ha candidats disponibles. En alguns sectors s’hauria arribat a plantejar, per una qüestió estrictament d’organització, de fer torns rotatoris. Però deixant clar el malestar cap al Consell Superior.

Els darrers dies, la majoria dels batlles haurien deixat clara la seva posició davant el fiscal general, marcant distàncies amb Alfons Alberca

I és que les fonts consultades han assegurat que la unitat entre tots els jutges és força gran. Fins i tot els darrers dies, la majoria dels batlles haurien deixat clara la seva posició davant el fiscal general. Alfons Alberca hauria intentat maniobrar davant la fractura evident que hi ha al Consell Superior per mirar d’assumir el control de la primera instància judicial. En certa manera, i almenys sobre alguns dels jutges, dita influència, com a mínim, l’ha tingut durant molt temps. Ara se li hauria deixat clar quina és la posició dels uns i quin ha de ser el comportament de l’altre. Cadascú al seu lloc.

Aquesta plantada davant el fiscal, afirmen algunes fonts, també seria un símbol inequívoc de la unitat majoritària que hi ha entre els batlles. Les fonts consultades, però, no han pogut precisar quins són els passos que estarien preparant els jutges ni tampoc què hauria succeït els darrers dies, amb moviments que suposadament dificultarien més encara la tria d’un president o presidenta per a la Batllia. La situació és tensa i el Consell Superior, almenys de portes en fora, manté silenci. No hi ha unanimitat entre la cúpula judicial.

Xavier Espot durant una trobada en ple confinament amb Enric Casadevall i Maica Torres.

Relacionat

Temor entre els advocats que la Batllia quedi inoperativa a partir de l’1 d’agost

I amb tot, s’ha de preparar el trasllat cap a l’edifici nou. Cap a la Seu de la Justícia de Prat del Rull. Alguns treballs logístics previs ja s’estarien fent. I la voluntat és que durant la segona quinzena d’agost es faci la mudança. Aquí no només hi intervenen els treballadors de l’administració de Justícia, des del primer a l’últim. Tot plegat també repercuteix en les desenes, alguns centenars fins i tot, d’operadors-cooperadors judicials i els administrats que hagin d’anar a fer qualsevol tràmit que s’escaigui.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending