La Batllia admet a tràmit la demana per danys a un vehicle en una esllavissada a la Borda de l’Arena

Els fets van tenir lloc el dia 14 de juny del 2021 a la carretera general número 6 durant un patac d'aigua

Riuada a Bixessari que va afectar també la zona de la Borda de l'Arena.
Riuada a Bixessari que va afectar també la zona de la Borda de l'Arena. ALTAVEU

El Tribunal de Batlles de la Secció Administrativa ha admès a tràmit la demanda presentada contra el Govern, en reclamació d’una indemnització per danys i perjudicis en un vehicle, degut a una esllavissada que va tenir lloc el dia 14 de juny del 2021 a la carretera general núm. 6, a la zona coneguda com a Borda de l’Arena.

Es van produir dues esllavissades de pedra i sorra que van afectar el tram de la carretera que passa pel nucli de Bixessarri, a Sant Julià de Lòria, i també el que transcorre per la zona de la Borda de l’Arena on hi ha un restaurant i un polígon industrial. Es va haver de tallar la carretera. Sis dies després es va produir una altra esllavissada en el mateix indret per un patac d'aigua.

El Govern va aprovar l'actuació d’emergència per contractar les obres i els treballs tècnics necessaris per restablir la seguretat a la CG-6. L'objectiu era dotar la via de les condicions suficients de seguretat. Els treballs van anar acompanyats dels estudis per saber els motius del desbordament del riu i per la capacitat d'absorció de diverses canonades. Així, per exemple, les del riu d'Aixàs que travessen la CS112 absorbien l'aigua mentre que les de la CG6, no.

La reclamació de la indemnització per danys i prejuicis en un vehicle, s'ha admès en compliment dels articles 25 i 43 de la Llei de la Jurisdicció Administrativa i Fiscal.

Comentaris

Trending