La batlle ordena a la policia del ‘cas BPA’ aclarir la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’

La majoria dels encausats en l’afer, com Mariano Rajoy o Jorge Fernández Díaz, ja s’haurien personat en la causa per tal de defensar els seus interessos

Jaume Antich, inspector de la policia, entre els ambaixadors andorrà i italià a Madrid.
Jaume Antich, inspector de la policia, entre els ambaixadors andorrà i italià a Madrid. ARXIU

La batlle que instrueix la derivada andorrana de la denominada ‘Operació Catalunya’ ha ordenat a la unitat policial especialitzada en delictes econòmics i financers que investigui “fins a esclarir la veritat” els fets que suposadament haurien protagonitzat les clavegueres de l’Estat espanyol. Stéphanie Garcia posa en mans de la mateixa unitat que fins ara ha incriminat tant com ha pogut Banca Privada d’Andorra (BPA) perquè aclareixi l’atac contra la sobirania andorrana.

La decisió de la instructora ha transcendit alhora que s’ha conegut que alguns dels encausats en l’afer, entre els quals hi ha l’ex-president espanyol Mariano Rajoy o l’ex-ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz, ja s’han personat en la causa. És a dir, que han rebut la documentació que inclou la querella que penja contra ells per haver suposadament anat contra la sobirania del Principat i que han acceptat, perquè no queda més remei, nomenar un advocat a Andorra perquè defensi els seus interessos.

Per ara, segons les fonts consultades, no se sap qui són els querellats -a banda de Rajoy i Fernández Díaz també hi ha Cristóbal Montoro, Francisco Martínez, Ignacio Cosidó i alguns integrants de la coneguda com a ‘policia patriòtica espanyola’- que ja s’han ‘presentat’ en la causa. I, en principi, no se sabrà fins que no estiguin plenament assignats els advocats defensors. A més, aquest pas no s’ha necessàriament de comunicar.

La instructora del cas ha donat permís a la unitat policial de delictes econòmics que contacti amb qualsevol policia estrangera, i especialment amb l’espanyola

La investigació de l’atac a Andorra i les coaccions a dirigents de BPA va avançant, a poc a poc però sense pausa. Serà ara la policia judicial andorrana la que haurà d’analitzar tota la informació que ja forma part de la causa per avaluar les eventuals il·licituds hagudes en la causa. Els mateixos policies, però, són els que al seu dia, per exemple, van prendre declaració a l’empresari Rafael Pallardó per tenir elements per poder incriminar -i detenir- el llavors CEO de BPA, Joan Pau Miquel, que és una de les persones coaccionades.

La batlle instructora del cas, de la derivada andorrana de l’‘Operació Catalunya’, ha donat permís a la unitat policial de delictes econòmics que contacti amb qualsevol policia estrangera, i especialment amb l’espanyola, per aclarir exactament què va passar. Els darrers mesos hi ha hagut moltíssimes revelacions que deixen entreveure amb claredat que BPA va ser una víctima necessària per mirar d’aturar l’auge de l’independentisme català.

Fins i tot, s’evidencia que davant la possibilitat que intervenint Andbank qualsevol investigació acabés esquitxant el rei emèrit espanyol Joan Carles, es va acordar ‘assaltar’ BPA amb el convenciment que en aquesta entitat bancària hi hauria dipòsits no només de la família Pujol sinó també d’altres dirigents catalanistes com Artur Mas o Oriol Junqueras. Però si una amb prou feina hi tenia quatre milions d’euros, els altres mai n’havien estat clients.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending