Bailén i Cornella juren com a magistrades sense oblidar-se de Maria Àngels Moreno

Totes dues han defensat que els concursos impugnats en el seu dia per la batlle, aspirant també als càrrecs, es van realitzar “sense corrupció ni irregularitats” i apuntant que “a la vida hi ha cops que es guanya i cops que es perd”

Bailén i Cornellà han jurat el càrrec a la nova seu de la justícia.
Bailén i Cornellà han jurat el càrrec a la nova seu de la justícia. G. P.

Carolina Bailén i Alexandra Cornellà, fins ara membres del ministeri fiscal, han jurat com a magistrades del Tribunal de Corts i del Superior respectivament. Ho han fet setmanes després que els concursos pels quals van aconseguir les places fossin validats pel Constitucional, posant fi al litigi engegat per una altra de les aspirants, la batlle Maria Àngels Moreno, que considerava que el procés s’havien produït anomalies i irregularitats. En l’acte, les noves magistrades no s’han estat d’enviar un missatge a la qui fou rival en els procediments de selecció.

Bailén ha estat la més contundent. En el seu discurs, la fins ara fiscal ha volgut remarcar que en el concurs que l’ha convertit en magistrada a temps parcial del Tribunal de Corts “no hi ha hagut cap corrupció ni irregularitats”. També ha llançat un dard directe cap a Moreno. “A la vida, s’ha d’acceptar que hi ha cops que es guanya i cops que es perd”, ha afirmat. Ja davant la premsa, i preguntada sobre si comprenia les actuacions de la batlle s’ha limitat a indicar que “ni ho entenc ni ho deixo d’entendre”.

Casadevall també ha afirmat que “el concurs va ser net” i que “han guanyat les dues millors candidates”

Més subtil ha estat Cornella. La nova magistrada del Superior ha volgut, inicialment, remarcar “l’orgull” que suposa accedir al càrrec “com a persona, com a dona i com a andorrana”, comentari similar al que ha fet també Bailén. Ara bé, preguntada directament sobre la polèmica desfermada per Moreno, ha apuntat que “no val la pena valorar res; hi ha enrabiades que s’han de quedar aquí”.

Durant l’acte de jurament, el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, ha destacat que “és una bona notícia” tenir aquestes dues noves magistrades a Corts i Superior respectivament. D’elles ha volgut remarcar el llarg currículum professional, forjat els darrers temps a fiscalia, i s’ha mostrat convençut que, malgrat que la seva dedicació serà parcial, “faran molta i bona feina”.

Amb relació a la polèmica pel concurs, Casadevall ha indicat que “el que elles han dit és el que sentim; tinc molt clar que el concurs va ser net”. I, en ell, ha afirmat, “han guanyat les dues millors candidates”.

Moreno, Bailen i Cornella (d'esquerra a dreta)

Relacionat

El TC valida el concurs que va convertir les fiscals Cornella i Bailen en magistrades

Els concursos per seleccionar les dues noves magistrades es van fer l’any passat. Moreno es va presentar a tots dos i va veure com tant Bailén, a Corts, com Cornella, a Superior, eren les escollides. La batlle va recórrer i, després que la primera demanda fos desestimada pel plenari del Superior, al desembre, va acudir al Constitucional. El seu recurs va ser admès a tràmit i el TC va optar per deixar en suspens els nomenaments fins que, finalment, al juliol, va dictant sentència desestimant les pretensions de Moreno i, per tant, validant tots dos procediments.

Comentaris (4)

Trending