“Als Estats Units s’han desdit i a Espanya les causes contra BPA estan totes tancades”

L’advocat de Sandro Rosell, que encara té una causa oberta al Principat amb béns embargats igual com Joan Besolí, denuncia els danys de tota naturalesa que ha provocat “el muntatge” realitzat per l’Estat espanyol segons les explicacions de Villarejo

Pau Molins als estudis de RAC1.
Pau Molins als estudis de RAC1. RAC1

L’advocat de Sandro Rosell, Pau Molins, ha denunciat aquest dilluns els danys causats per l’Estat espanyol -o diversos organismes, des del poder polític al judicial passant per la policia- al redós de la denominada ‘Operació Catalunya’, que entre altres coses, van portar dos anys a la presó l’ex-president del Barça i el gestor andorrà Joan Besolí i van comportar, també, que es “carreguessin” Banco Madrid a Espanya i BPA a Andorra. Molins ha recordat que “els Estats Units s’han desdit” de les seves acusacions al banc andorrà i a l’Estat espanyol “estan totes (les causes) tancades”.

Molins ha concedit aquest matí una entrevista al programa radiofònic ‘El Món’ de RAC1 arran d’esdevenir l’efemèride de la detenció de Rosell i Besolí, entre altres. Aquest dilluns es compleixen cinc anys d’aquells arrestos que en el cas dels dos citats, els van mantenir dos anys a la presó abans de ser absolts. L’advocat de Sandro Rosell ha comparegut als estudis radiofònics per valorar, també, totes les manifestacions fetes (o recuperades a partir d’àudios que figuren en diverses causes judicials) els darrers dies pel controvertit comissari jubilat José Manuel Villarejo. Especialment les realitzades en el programa ‘FAQS’ de Televisió de Catalunya.

José Manuel Villarejo durant una entrevista televisiva.

Relacionat

Villarejo admet l’atac a la sobirania andorrana que “va provocar la caiguda” de BPA

Pau Molins ha lamentat la gravetat dels fets narrats per Villarejo, que aparentment responen a “un muntatge” estructurat per les més altes esferes estatals a Espanya per intentar frenar l’auge de l’independentisme català a qualsevol nivell i de la manera que fos. L’advocat ha anunciat accions judicials, probablement, contra Villarejo, no tan per anar directament contra ell sinó amb l’objectiu d’obtenir més informació i poder accionar al més alt nivell. Entre altres moltes coses, Molins hauria recordat els lligams del comissari espanyol jubilat amb l’agent de l’FBI Mark Barry, que probablement hauria tingut incidència en el cas de Sandro Rosell perquè també se l’estava investigant als Estats Units.

Aquest dilluns, pocs dies després de les manifestacions controvertides del comissari jubilat Villarejo, es compleixen cinc anys de les detencions de l’ex-president blaugrana i el gestor andorrà

En aquest marc, i sense que òbviament Molins hagi vinculat Barry a res de BPA, però sí incloent-ho en el “muntatge” que podria haver estat a tenor de les paraules de Villarejo l’‘Operació Catalunya’ i tot el que això va comportar, l’advocat de Sandro Rosell ha recordat que “aquí a Espanya es carreguen Banco Madrid”, deixant clar, a preguntes dels periodistes Jordi Basté i Mònica Terribas, que la persecució que sofreix BPA i els seus dirigents i molts empleats “no només està a Andorra”.

Amb tot, però, Molins ha deixat clar que a l’Estat espanyol les causes judicials obertes, de qualsevol naturalesa relacionada amb Banco Madrid o BPA, “estan totes tancades”. A més, “els Estats Units s’han desdit” d’allò que van escriure en “un informe que fan contra la BPA”, que no és cap altre que el ‘Notice’ del FinCEN i que va servir perquè “a Andorra s’hagin carregat la BPA”.

Davant d’aquesta situació i la viscuda per Rosell i Besolí -que continuen encausats al Principat amb béns embargats i sense veure l’horitzó de la judicialització de la seva situació tot i haver estat absolts a Espanya-, Molins s’ha queixat de manera ostensible del fet que ningú “no s’ha preocupat de perseguir aquests fets”. És a dir, les suposades irregularitats comeses a l’aixopluc de la ‘policia patriòtica’ i la denominada ‘Operació Catalunya’. Evidentment, Pau Molins s’ha centrat en Sandro Rosell per assegurar que ningú no se li ha adreçat per excusar-se ni cap polític “s’ha preocupat” per reforçar el control de les prerrogatives de què disposa, per exemple, la fiscalia.

Comentaris (14)

Trending