Admesa a tràmit la querella de la família de la víctima contra l’autor confés del crim de Vila

Per ara, però, la batlle instructora del cas no ha canviat cap element del processament del jove resident, que està ingressat al centre penitenciari sota un fort tractament psiquiàtric

El cotxe de policia que va traslladar el detingut al seu dia a la Seu de la Justícia.
El cotxe de policia que va traslladar el detingut al seu dia a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La batlle que instrueix l’assassinat que hi va haver la matinada del 21 de setembre en un habitatge de la pleta Vila del Sol d’Encamp ha admès a tràmit la querella presentada per la família de la víctima contra l’autor confés del crim. A banda de reforçar l’acusació contra el jove resident de 31 anys i d’origen togolès per l’assassinat consumat, la vídua del difunt resident francès de 56 anys també acusa el processat de dues temptatives més d’assassinat, les que hauria sofert ella mateixa i la seva filla menor present al domicili la nit dels fets.

L’admissió de la querella, però, pel moment no ha comportat cap modificació del processament -és a dir, no se li han afegit a l’assassí confés nous delictes a aquells dels quals ha se’l va considerar autor en passar a disposició judicial i arran de l’acusació formulada per la fiscalia- ni tampoc s’ha canviat el relat dels fets per deixar clar que l’home ara empresonat hauria volgut també matar la dona i la filla de l’empresari francès, que seria la versió de la família.

La fiscalia va considerar al seu dia i aquesta és de moment l’acusació que pesa sobre el processat que les ruixades amb esprai que l’home va llançar a la dona i a la filla eren constitutives d’un doble delicte de maltractaments amb el resultat de lesions lleus. En cap cas, però, va considerar que les hagués volgut matar. De fet, segons algunes fonts, si ho hagués volgut fer hauria actuat d’una altra forma. L’únic que hauria pretés suposadament l’assassí hauria sigut apartar-les del seu objectiu real i que realment va assolir.

Dos policies treballant en l'escenari del crim hores després dels fets.

Relacionat

La família de la víctima del crim de Vila acusa l’autor confés d’intentar matar la dona i la filla

El processat, que està al centre penitenciari sota un fort tractament psiquiàtric per controlar, justament, els desequilibris que suposadament pateix i que la defensa al·lega o al·legarà com a causa de l’obsessió que tenia per qui anys enrere havia estat el seu patró i fet que va motivar el fatídic desenllaç, va anar directe a cercar el resident francès, molt voluminós. I quan va arribar a l’estança on era l’home no va parar de colpejar-lo fins acabar amb la seva vida.

On no hi ha discrepància més enllà, evidentment, de l’assassinat consumat, és en acusar el processat del furt d’ús de vehicle, atès que quan va sortir del domicili va agafar el cotxe que la víctima tenia estacionat a fora el carrer i va fugir amb ell fins a l’aparcament de l’estació del Tarter des d’on hores després va confessar el crim i va demanar a la policia que l’anés a detenir. També hi ha la causació de dos incendis a l’interior de l’habitatge que sortosament no van provocar grans desperfectes.

Etiquetes

Comentaris

Trending