Acusen els propietaris de Petromiralles de no pagar l’IVA i desviar els diners a Andorra

El judici contra els germans Torres s’inicia aquest dilluns a l’Audiència Nacional i afronten una petició de pena de 18 anys de presó per un frau que ascendiria a 147 milions d’euros, parts dels quals haurien arribat al Principat

Una benzinera de la cadena Petromiralles.
Una benzinera de la cadena Petromiralles.

Els propietaris de la companyia de benzineres catalana Petromiralles, els germans José María i Pedro Torrens afronten des d’aquest dilluns un judici a l’Audiència Nacional. En la vista, on també hi ha imputades una vintena més de persones, hauran de respondre per un presumpte frau en l’IVA en les seves estacions de servei fet entre el 2011 i el 2013. Segons la investigació que els ha dut davant el jutge, en total haurien desviat més de 147 milions d’euros, alguns dels quals a comptes d’Andorra.

En concret, la fiscalia demana per a tots dos germans 18 anys de presó. Se’ls acusa dels delictes contra la Hisenda Pública, falsedat en document mercantil, maquinació sobre el preu de les coses i blanqueig de capitals. El judici s’iniciarà dilluns però està previst que s’allargui també durant bona pas del mes vinent.

El cas es remunta a 2012, amb les investigacions iniciades per la Guàrdia Civil. S’entén que no s’haurien liquidat de forma correcta els impostos que pertocarien a la venda de carburant a la xarxa de benzineres. D’aquesta fora, i segons la fiscalia, aconseguirien benzina i gasoli a un preu molt més beneficiós.

Els guanys obtinguts amb aquesta trama s’acabaven aconseguint retirant l’efectiu via testaferros amb una periodicitat de dos o tres cops per setmana. I els fons s’acabaven desviant a comptes corrents a l’estranger. Entre ells a països com Hong Kong i Andorra. Segons els càlculs fets per l’acusació pública, s’haurien desviat fins a 147 milions d’euros.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending