Jover defensa Jaume Serra i deixa clar que no es plantegen cap cessament

El portaveu del Govern diu que l’article de la polèmica va ser escrit en qualitat de secretari general de DA i no d’ambaixador i que, en cap cas, va comparar PS i Terceravia amb els règims nazi i soviètic

Jover, durant la roda de premsa.
Jover, durant la roda de premsa.

El ministre portaveu, Èric Jover, ha defensat l’ambaixador a Alemanya, Jaume Serra, davant les crítiques rebudes arran d’un article d’opinió on criticava un suposat pacte ocult entre Terceravia i el Partit Socialdemòcrata (PS) tot recordant el que el 1939 van signar el règim nazi i la Unió Soviètica. Jover ha negat que el text comparés totes dues formacions polítiques amb aquells dos règims totalitaris i ha apuntat que ni ha de demanar disculpes ni des de l’executiu es planteja prendre alguna mesura com ara una destitució.

L’article, publicat ara fa uns dies a la secció d’opinió del ‘Diari d’Andorra’ sota el títol  “Ribbentropp-Molotov", feia referència als dos ministres d’Exteriors del règim nazi i soviètic que van rubricar un pacte que, entre altres clàusules, incloïa el repartiment de Polònia un cop envaïda en l’acció militar que va desfermar la Segona Guerra Mundial. El diplomàtic apuntava la possibilitat d’un pacte ocult entre PS i Terceravia per presentar llistes a parròquies on no tindrien opcions però que podrien debilitar a Demòcrates.

La tribuna d’opinió ha desfermat les crítiques tant dels socialdemòcrates, amb pregunta parlamentària inclosa feta pel conseller general Quim Miró, com des de la formació que lidera Josep Pintat. Aquest, en declaracions a RTVA, no va estalviar-se crítiques cap a Serra. Uns retrets que, a l’entendre del ministre portaveu, no tenen raó de ser.

En primer lloc, ha explicat Jover, perquè Serra hauria escrit l’article en qualitat de secretari general de Demòcrates per Andorra (DA) i no pas com a ambaixador, càrrec que, ha recordat, ocupa de forma no presencial a Alemanya. “Convido a tots a llegir l’article, que deixa clar que és l’opinió del secretari general de DA”, ha indicat. En segon lloc, perquè “en cap cas es compara forces polítiques d’Andorra amb el nazime o l’estalinisme”.

Segons el portaveu de l’executiu el que es va fer és “comparar que s’ajunten dues forces molt diferents quan tot ho justificava el fi” i el que es pregunta Serra és “si algunes de les candidatures no podrien respondre a una estratègia conjunta per obtenir un resultat favorable”. Jover ha deixat clar també que, tot i les crítiques, no es planteja cap cessament del diplomàtic i ha defensat que hi hagi polítics que siguin nomenats per aquest tipus de càrrecs. “Amb la dimensió d’Andorra, crec que no és cap mena de problema”, ha manifestat.

Etiquetes

El conseller general del PS, Joaquim Miró

Relacionat

El PS carrega contra l’ambaixador Jaume Serra per un article d’opinió

Comentaris

Trending