Jover augura que la renda variable de BPA bloquejada a Suïssa estarà disponible aviat

El ministre de Finances afirma que s'hi està treballant però que hi ha una complexitat tècnica

Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu Eric Jover veu possible pensar que els 500 milions d'euros bloquejats de la renda variable de BPA a Suïssa puguin estar disponibles aviat. Així es desprèn de les seves declaracions en el sentit que "a les properes setmanes podem tenir bones notícies". L'escenari d'un desbloqueig total durant el mes de setembre seria, segons el titular de Finances, plausible.

Jover diu que està en contacte amb l'AREB i que s'està treballant en el desbloqueig de la renda variable de BPA que és a Suïssa, però ha reconegut que "hi ha un element tècnic complex". Amb tot, és optimista de cara a una resolució favorable a les properes setmanes. El passat mes de juny, el Tribunal Federal de Suïssa va rebutjar els recursos que mantenien els actius retinguts al Credit Suisse.

La resolució donava llum verda a l'AREB per repatriar els 500 milions -el ministre ha parlat de 625- d'antics clients del banc andorrà al Principat.  Una part dels diners passarà a Vall Banc i una altra part quedarà en mans de l'AREB mentre no es pugui demostrar el seu origen. La renda variable està retinguda des del març del 2015 quan es va intervenir BPA. L'AREB ja va advertir el mes de juny que el procés de retorn dels diners al país es podia allargar unes setmanes.

 

 

Comentaris (1)

Trending