Jover anuncia que seran especialments durs amb els fraus o incompliments dels ERTOs

Pel moment, els han sol·licitat 489 empreses amb 4.362 suspensions del contracte de treball i 898 de reducció de jornada

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dissabte.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dissabte.
El ministre portaveu, Eric Jover ha anunciat aquest dissabte que "la inspecció de treball s'activarà davant qualsevol sospita de frau o incompliment i se serà especialment dur" en l'incompliment dels ERTOs. L'import de les sancions pot arribar als 25.000 euros. Fins aquest dissabte a la tarda s'han presentat 489 sol·licituds d'empreses, que afecten 5.260 assalariats: 4.362 de suspensió temporal del contracte de treball i 898 de reducció de la jornada de laboral. Això implica en percentatges que el 80% dels treballadors d'aquestes empreses serien objecte d'una suspensió temporal, i el 20% restant mantindria la seva jornada laboral.

Jover ha recordat que és un dels elements més importants que s'estan desenvolupant en la segona llei òmnibus de mesures urgents. Ha explicat que l'Administració treballa activament per donar resposta a les sol·licituds en un termini de cinc dies a partir de la seva recepció. Ha afegit que encara no s'ha pogut fer una divisió per sectors per conéixer on hi ha més incidència d'ERTOs com tampoc s'ha pogut dur a terme un càlcul aproximatiu del número final d'empreses i de treballadors. "La previsió és que els pròxims dies encara s'hi acullin més empreses i autònoms a aquest procés. És un element en el qual Govern hi participa d'una manera molt activa a nivell econòmic per fer arribar les prestacions a aquestes persones que es trobin en una situació de suspensió d'activitat".

Segons Jover, "aquesta mesura ha de servir per evitar o minimitzar els acomiadaments. L'objectiu és protegir el màxim als assalariats". Ha apel·lat a la transparència de la informació  "que es donarà a conèixer tan bon punt tinguem les dades". El formulari per les sol·licituds es va posar en marxa aquest divendres i el primer dia ja es van rebre peticions de 300 empreses que afecten més de 3.000 treballadors.

Per altra banda, Jover ha dit que el fons solidari contra el coronavirus ha recaptat un total de 2.080.000 euros entre els diversos comptes bancaris i el telèfon solidari 828 d'Andorra Telecom amb 28.500 missatges. El ministre ha destacat l'aportació dels treballadors d'Andorra Telecom de 7.105 euros i ha agraït la col·laboració de les diverses entitats i associacions.

 

 

 

Comentaris (8)

Trending