Janitskin insinua en recuperar la llibertat que podria concórrer a les properes eleccions parlamentàries

L’activista finlandès va quedar dimarts en llibertat després de dos mesos i mig d’empresonament a Hèlsinki on va arribar procedent d’Andorra producte d’una extradició

-
-
L’activista polític Ilja Janitskin descol·loca l’opinió pública finlandesa en insinuar que té intenció de concórrer a les properes eleccions parlamentàries que se celebrin al país escandiu. Així ho ha indicat l’entorn de l’home que va ser detingut l’agost passat al Principat, on vivia a Fontaneda sabedor que les autoritats del seu país el buscaven i després d’haver estat arrestat a Espanya, on feia anys que vivia.

Janitskin va quedar en llibertat dimarts després d’uns deu mesos de reclusió entre la viscuda a Andorra i la que duia a Hèlsinki des que la justícia del Principat va decidir extradir-lo. El pas es va fer efectiu el 13 d’abril. La cort del districte d’Hèlsinki va deixar en llibertat el fundador de la revista electrònica ‘mv-lehti’ en considerar que ja no hi ha motius, una vegada celebrat el judici, per continuar mantenint empresonat Janitskin.

La fiscalia sol·licita 20 mesos de presó per a l’activista nacionalista finès. Li ho sol·licita per diversos delictes. Però molts d’aquells dels quals inicialment havia estat acusat, segons el seu entorn, han decaigut “per falta de proves”. Ara Janitskin estarà en llibertat com a mínim fins que es dicti la sentència, els darrers dies de setembre. L’activista va protagonitzar una festa aquest dimecres a la nit per celebrar, justament, el seu alliberament.

Segons l’entorn de l’activista, els grans mitjans de comunicació d’abast nacional de Finlàndia van quedar “descol·locats” en saber la notícia de la posada en llibertat. Segons les mateixes fonts, les jornades de vista oral van ser àmpliament difoses pels mitjans finlandesos, en canvi, l’alliberament ja va tenir menys ressò i menys encara quan Janitskin va deixar entreveure que podria tornar a concórrer a uns comicis. Les fonts consultades van assegurar que sols un canal de televisió es va interessar per parlar amb l’home.

Etiquetes

Comentaris

Trending