Investiguen cotxes d’alta cilindrada que fan virolles i curses il·legals a Pal

Tant el comú com diversos veïns han posat en coneixement de la policia la situació, que fa temps que dura i que aplega tot sovint una vintena de vehicles que corren des del poble fins a l’estació

Les virolles i suposades curses es fan a la CG-4, entre el poble de Pal i l'estació.
Les virolles i suposades curses es fan a la CG-4, entre el poble de Pal i l'estació.
Fa temps que dura. L’última ‘quedada’ massiva hauria estat aquest divendres a la nit. Però l’aplec de vehicles ‘tunejats’ i d’alta cilindrada sol ser habitual. Moltes tardes, cap al tard, les virolles i les curses són habituals, especialment des del poble de Pal i fins a l’aparcament de l’estació, on ja ben entrada la nit s’hi solen improvisar petites ‘rave’. Sessions de discomòbil i consum d’alcohol, almenys.

Tant el comú com els veïns han posat en coneixement de la policia la situació en nombroses ocasions. L’últim requeriment va ser divendres a la nit. El requeridor, un veí, alertava de la presència d’una vintena de vehicles que s’haurien concentrat inicialment a la zona de la serra de l’honor i que després s’haurien ‘enfilat’ fins a Pal per dur a terme les seves activitats veloces. Quan la patrulla policial va fer acte de presència al lloc esmentat ja no es va veure el rastre de cap vehicle que suposadament participés en cap cursa il·legal.

Les diverses fonts consultades han assegurat, però, que la presència de vehicles, gairebé sempre matriculats tots ells al Principat i conduïts per persones joves, entre el poble de Pal i l’aparcament de l’estació és molt sovintejada, sense que hi hagi un dia o hora concrets. “Són moltes tardes”, expliquen les fonts, que afegeixen que són tants que un dia són uns i el següent són altres els que fan virolles per la carretera, per la CG-4. Talment com si estiguessin fent un ral·li, afirmen les fonts.

Arran del tall dels cables de diversos ginys, l’estació va col·locar càmeres en molts punts de la CG-4, càmeres que tenen enregistrats molts dels automòbils ‘tunejats’ “fent ral·lis”

Alguns dels consultats han explicat que no hi ha dubte de la presència d’aquests vehicles perquè, més allà de l’observació directa dels veïns, també les càmeres de videovigilància de l’estació els té enregistrats. Les fonts han recordat que arran del tall de cables de diversos ginys l’hivern passat, l’estació massanenca va col·locar càmeres de vigilància en bona part del tram de carretera i que els enregistraments no permeten cap confusió possible.

Els veïns han explicat que temen, més enllà del soroll que la presència dels vehicles i la forma de conduir dels seus pilots tenen, que algun dia s’hagi de lamentar algun incident. “Hi ha nens del poble amb patinet o bicicleta i algun dia passarà alguna cosa”, han explicat les fonts que han assegurat que moltes tardes les virolles dels vehicles en els revolts que porten cap a l’estació són d’allò més notable. I les virolles es repeteixen, més tard, a l’aparcament de l’estació.

Tant els veïns com el comú esperen que les autoritats responsables en la matèria -recorden que es tracta d’una carretera general de titularitat estatal- posin ordre a la situació. No obstant això, alguns dels residents a la zona temen que hi hagi una mena de consentiment implícit. “Mentre fan curses o virolles per allí i qui ho ha de saber ja sap que hi són, ja no molesten enlloc més”, conclouen les fonts consultades.

Comentaris (5)

Trending