La Xarxa Europea de Dones Policia engresca el cos a seguir treballant per atreure agents

L’organisme ha celebrat la reunió de la junta general al Despatx Central andorrà, on s’ha destacat la importància de crear sinergies entre països per treballar en objectius similars, com és la paritat

Comentaris

La reunió de la Xarxa Europea Dones Policia
La reunió de la Xarxa Europea Dones Policia

La Policia ha acollit aquest dijous al Despatx Central la reunió de la junta general de la Xarxa Europea de Dones Policia, l’European Network of Policewomen (ENP). A la trobada han participat quatre membres de l’entitat provinents d’Espanya, Lituània, Eslovènia i els Països Baixos, a més de quatre agents de la Policia andorrana i el director, Jordi Moreno. Des de l’organisme s’ha animat al cos del Principat a seguir treballant per atreure agents femenines, i s’ha destacat la importància de crear sinergies entre països per treballar en objectius similars, com és la paritat.

En aquest sentit, la presidenta de l’ENP, Montserrat Pina, ha destacat que aquests intercanvis poden servir per posar en comú “bones pràctiques, activitats formatives i la capacitat de posar en comú problemes i objectius similars” com, per exemple, la paritat. “Nosaltres som molt ambicioses i treballem per assolir entre un 40 i un 60% de presència de dones”, una xifra “amb què les organitzacions estan equilibrades”. D’aquesta manera, esdevenen “més igualitàries i s’integren millor en el teixit social”. Així mateix, ha posat en relleu com “cada vegada més cossos policials s’hi van apropant i, si no s’hi apropen, estan treballant per aconseguir la incorporació de més dones”. Aquest és, ha dit, el cas d’Andorra.

La celebració al Principat de la reunió de la junta general ha estat, precisament, un intent de voler reconèixer els esforços en aquest àmbit. L’agent major, Rosa Guerris, ha ressaltat que aquesta acció “dona visibilitat a les dones policia i pot contribuir a fer que més dones es presentin a pròximes convocatòries de places”, que és un dels reptes del cos.

Guerris va ser la primera policia andorrana a formar part d’aquesta xarxa, i fa uns anys s’hi va incorporar l’agent Clara Babot, la més jove de la junta general actual. El fet que la Policia compti amb representants a l’ENP “pot ajudar “a millorar, estrènyer llaços i intercanviar experiències”, al mateix temps que permet rebre formacions de gran interès, ha afegit Guerris. Aquest és un dels eixos de la xarxa. “Els darrers anys, a través d’acords amb l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), hem fet cursos sobre delictes d’odi, drets humans i violència de gènere que han permès que les dones policia que hi ha participat hagin esdevingut monitores de formació en aquests àmbits”, ha conclòs Pina.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending