Tots els aspirants a inspector major aconsegueixen superar les places

Els set inspectors actuals han estat declarats aptes per fer el salt a un grau que fins ara no s’havia estrenat i properament seran nomenats

Façana del despatx central de la policia.
Façana del despatx central de la policia. Toni Solanelles

Allò estrany hauria estat que no passés el que acabarà passant. Els set aspirants a inspector major de policia, que equival als set inspectors actualment actius, han aconseguit la plaça en joc. O dit d’una altra manera, han estat declarat aptes per fer el salt a un grau, a una categoria, que fins ara no estava ocupada.

Les darreres setmanes s’han estat fent tota mena de proves -psicotècnics, proves escrites, orals…- i una vegada valorats tots els ets i tots els uts, els set funcionaris seran ascendits. Vistos els resultats de les proves, el ministeri d’Interior haurà de promoure l’acord davant el conjunt del Govern perquè formalment el consell de ministres acordi els nomenaments.

Ara caldrà veure quin serà el proper pas, i si hi haurà temps en el que resta de mandat legislatiu de promoure alguna altra promoció. És a dir, si es convocarà un nou concurs perquè s’ocupin, si es consideren necessàries, les set places d’inspector que quedaran vacants. Això ja va generar una notable polèmica. Per la utilitat o no de la promoció a inspector major.

Hi ha tot un corrent, dins mateix de la policia, que considera que hi haurà més comandaments que funcionaris rasos. I que la tasca a desenvolupar pels nous inspectors majors és la mateixa que la que han desenvolupat fins ara com a inspectors i que, per tant, es doblarà el nombre d’efectius per la mateixa càrrega de treball. D’altra banda hi ha tot un altre corrent que creu que l’única manera de poder progressar professionalment des d’abaix és que els de més amunt pugin encara més enlaire.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending