Sindicat i Consell de la Policia exigeixen la retirada del reglament de carrera professional

Especialment el comitè executiu del CFPA considera que l’esborrany que hi ha sobre la taula comporta disfuncions amb el normal funcionament del cos i bloqueja la carrera de molts funcionaris

Despatx central de la policia.
Despatx central de la policia. ARXIU

El Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) conjuntament amb, com a mínim, una part important del Consell de la Policia, que ve a ser una mena de comitè d’empresa del cos, reclama la retirada de l’esborrany de reglament de carrera professional que hi ha actualment sobre la taula. Els dos organismes creuen que s’hauria de començar a fer el reglament des de zero i amb la participació de tots els col·lectius implicats.

Les darreres setmanes, el comitè executiu del CFPA va estar analitzant el text amb el Consell de la Policia, on hi ha representants de tots els graus professionals, i va arribar a la conclusió que amb el text proposat es crearien disfuncions i discordances amb el normal funcionament del cos, a banda que bloquejaria, a parer seu, la carrera de molts dels funcionaris, especialment dels que porten més temps al cos. El nou reglament prima la formació acadèmica a l’experiència. I no qualsevol formació. El que compta per poder passar d’agent directe a sergent és disposar de titulacions universitàries en matèria de Dret o criminologia, essencialment.

Els organismes de representació sindical i laboral del departament policial consideren que en fiar-ho tot als estudis es crea un gran desequilibri i ara mateix es pot causar un greuge atès que no són pocs els funcionaris que van preferir accedir al cos amb formació mínima per després, una vegada ja en l’àmbit laboral, anar-se especialitzant i formant-se per tal d’anar pujant de nivell. Ara aquests ascensos quedarien avortats perquè algú de fora amb més estudis podria accedir directament a graus superiors sense necessitat de presentar una gran experiència laboral.

El despatx central de policia.

Relacionat

Malestar en sectors policials perquè la carrera professional prima els estudis a l’experiència

Tant el sindicat com el Consell de Policia, segons fonts dels dos organismes, consideren que el text s’ha de consensuar amb els implicats des de la seva elaboració i no pas fent uns petits retocs en el darrer moment. Però hi ha el temor entre els funcionaris que més estan en desacord amb el text que hi ha “pressions” perquè el reglament s’aprovi abans que s’acabi aquesta legislatura. “Per beneficiar una o dues persones es poden acabar perjudicant desenes de funcionaris”, han assegurat les fonts.

El cas és que “ara des de la direcció i el ministeri s’està defensant que es tracta d’un compromís electoral que han de complir” però “fa vuit anys que es parla d’aquest reglament, que a més és molt complexe, i no ha passat res perquè no s’hagi fet mai. Ara no vindrà de dos o sis mesos més per tal d’aconseguir un reglament de carrera professional realment equitatiu i equilibrat”, d’aquí que es demani deixar al calaix el text actualment sobre la taula i que es comenci la feina des del principi.

Comentaris (10)

Trending