La policia incorpora gossos ensinistrats per evitar la venda de drogues a menors d’edat

El cos durà a terme controls als llargs dels pròxims mesos a prop dels diferents centres escolars i llocs freqüentats per adolescents, ara amb el suport dels animals

Agents de policia fent tasques d'inspecció al Prat del Roure d'Escaldes.
Agents de policia fent tasques d'inspecció al Prat del Roure d'Escaldes. ALTAVEU

La policia ha incorporat gossos ensinistrats en la detecció de drogues a les actuacions que estan fent als centres educatius per perseguir la venda i el consum entre els escolars. D’aquesta forma, es vol fer més efectiu el treball per detectar aquestes substàncies, especialment als centres de secundària. És aquí on s’estan concentrant els principals esforços.

La vigilància a les escoles és un dels eixos principals de l’actuació del cos d’ordre. Fa temps que es porta a terme un control especial tant a prop dels recintes educatius com a les zones d’afluència habitual dels adolescents. Se’ls considera un col·lectiu especialment vulnerable i es vol evitar que puguin tenir accés a les drogues.

Amb la represa del curs escolar, i seguint les instruccions del ministeri d’Interior, s’ha optat per reforçar aquest sistema de vigilància amb la presència dels animals. Els gossos estan especialment ensinistrats per a la detecció d’estupefaents i d’aquesta forma s’entén que es guanyarà en eficàcia.

Els controls es duran a terme de forma aleatòria en tots els centres escolars d’Andorra els propers mesos, al temps que també en zones d'afluència habitual de menors i jovent de les diverses parròquies del país.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending