Més limitacions a la compra d’esprais de defensa personal, porres o pistoles elèctriques

Interior modificar el reglament d’armes per buscar un major control en la venda d’aquests elements i aconseguir una “millor traçabilitat”

Elements de defensa personal exposats a un aparador.
Elements de defensa personal exposats a un aparador. A.S.

A partir d’ara, tant pels turistes com pels residents, serà més complicat comprar determinats elements de defensa personal molt habituals a les botigues del país, com ara esprais de pebre, porres extensibles o pistoles de descàrregues elèctriques. En alguns casos, ja caldrà donar tota una sèrie de dades per adquirir-ne només una. En altres, el màxim sense registrar seran tres. El que es vol és garantir la “màxima traçabilitat” d’aquest material.

Així, el nou reglament d’armes, que es publicarà la setmana vinent al BOPA, estableix com s’ha de fer la inscripció de dades en cas que sigui necessària a l’hora d’adquirir un d’aquests productes. Caldrà incloure el nom del comprador, el número del passaport o del DNI, la data i el lloc de naixement i l’adreça. Això serà obligatori ja directament per a agafar qualsevol esprai d’una capacitat superior a 100 mil·lilitres).

També serà necessari si es vol comprar més de tres porres o bastons telescòpics, esprais de defensa personal de fins a 100 ml, pistoles elèctriques o llançabengales, armes de pesca submarina per fer servir fletxes o arpons o que s’accionin amb molla o ressort. La normativa prohibeix, a més, l’adquisició per part d’una mateixa persona de més d’un esprai gran o de més de cinc elements de la resta d’elements.

Un altre canvi, en aquest cas temporal, és el que fa referència a la tasca d’afinar certes armes emprades per a caça o tir esportiu. Es podrà fer en entorn natural mentre el país no disposi d’un camp de tir. Això sí, caldrà notificar-ho prèviament a banders i cos de policia.

El ministre portaveu, Guillem Casal, ha explicat que el text “s’ha treballat amb el sector”. També ha apuntat que “ens permetrà garantir una traçabilitat d’aquestes armes”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending