Institucions Penitenciàries defensa mantenir els complements que Funció Pública creu anòmals

El ministeri d’Interior intenta treure ferro a la polèmica dels CRA i deixa en mans de la direcció de la presó i el departament que encapçala Judith Pallarès la resolució de l’afer

Accés al centre penitenciari.
Accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

La direcció d’Institucions Penitenciàries defensa el manteniment dels complements pecuniaris laborals que el ministeri de Funció Pública considera que s’haurien de deixar sense efecte perquè les necessitats que van portar a crear-los ja no segueixen vigents. La polèmica pels CRA continua ben viva a la presó malgrat que la situació hagi experimentat un gir en pocs dies. De destituir aparentment els càrrecs que percebien els plusos a veure-les venir. Mentrestant, el ministeri d’Interior s’ho mira a una certa distància.

Fonts sindicals han assegurat que el departament que lidera Judith Pallarès va demanar que es regularitzés la situació de tres CRA que ja no tenien raó de ser i que, per tant, s’estaven abonant de forma, com a mínima, anòmala. Com va explicar durant la roda de premsa posterior al consell de ministres de dimecres el secretari d’Estat d’Interior, Joan León, els complements es van atorgar el 2012, el 2015 i el 2017. Tenen a veure amb els moviments que hi va haver en relació a la situació de dos comandaments -un que durant un temps va quedar apartat de la feina per mandat judicial, i un altre que va enfilar-se fins a la direcció adjunta.

La intenció de la cúpula de la presó seria mantenir en comissió de serveis les persones que al seu dia van rebre el CRA fins que tinguin la possibilitat de treure les places a concurs públic

León va reconèixer que Funció Pública havia detectat les irregularitats -els dos funcionaris que van originar la necessitat dels CRA ja fa alguns mesos que ocupen els llocs de treball que els corresponia abans de l’atorgament dels complements i, per tant, aquests haurien d’haver quedat sense efecte llavors- però no va voler afirmar que acabarà passant atès que va assegurar que és la direcció la que està analitzant i informant Funció Pública. El cas s’està seguint amb lupa entre els funcionaris d’Institucions Penitenciàries.

La direcció ha tractat la qüestió amb comandaments i sindicats de la presó. I en principi la voluntat de la cúpula d’Institucions Penitenciàries és mantenir en comissió de serveis les persones que al seu dia van rebre el CRA fins que tinguin la possibilitat de treure les places a concurs públic. La direcció també defensa, és clar, els CRA que s’han atorgat des que s’han fet càrrec de la institució.

Els complements atorgats vindrien a ser una mena d’avantsala per poder crear en el futur noves places i consolidar-les. No obstant, no suposaria cap adjudicació a dit en el moment de sortir la plaça a concurs públic. És a dir, les persones que ara ocupen els llocs que més endavant haurien de sortir a concurs no tindrien ja la cadira assignada. Ara bé, caldrà veure quines acabaran sent les condicions que imposarà els eventuals edictes que puguin posar-se en marxa.

Comentaris (12)

Trending