El futur edifici del 112 anirà al costat de la caserna de bombers i costarà 8,6 milions

El projecte s’encetarà l’any vinent i ha d’estar enllestit el 2025, seguint el que estableix la llei; també albergaria les oficines del departament de Protecció Civil i un aparcament pels vehicles de bombers

La parcel·la on s'ubicarà el futur edifici del 112.
La parcel·la on s'ubicarà el futur edifici del 112.

Fa uns mesos, el Consell General va aprovar la Llei de Protecció Civil. Entre les seves disposicions, hi figura una que encarregava a Govern la construcció d’un centre d’emergències nacional, amb les dependències de Protecció Civil i els serveis del futur telèfon unificat, el 112. L’executiu preveu posar fil a l’agulla a partir de l’any vinent, amb una infraestructura que es construirà al costat de l’actual caserna de bombers, a Santa Coloma. El cost estimat supera els 8,6 milions.

Així queda reflectit en el projecte de llei del pressupost per al 2023. Durant l’any vinet, ja es farà un primer pas que, de retruc, també ha de permetre millorar les actuals condicions de la seu central del cos d’extinció. Cal més espai pels vehicles dels bombers i s’impulsarà un nou aparcament a la parcel·la del costat. Serà, de fet, la base pel futur edifici.

Aquest immoble també haurà d’albergar les dependències del centre de recepció de trucades del 112, número que centralitzarà totes les emergències que es produeixin al país. A banda, també s’hi traslladaran les oficines del departament de Protecció Civil.

Es tracta d’un projecte ambiciós. A més, cal recordar que la Llei dona tres anys per tenir-lo enllestit. I així ho preveu Govern, que estima la seva finalització per a l’any 2025. El cost, llavors, hauria d’ascendir a 8,58 milions. D’aquests, el primer pas es donarà amb 290.000 euros d’inversió durant el 2023, bàsicament per fer els estudis i el projecte.

El gruix de les obres es tiraria endavant durant el 2024 i el 2025. Per a llavors, el pressupost inclou plurianuals de 3,64 i 4,65 milions respectivament.

Com estableix la normativa, el pressupost també fa una estimació de quin seria el cost de manteniment de futur immoble. Es considera que, anualment, suposaria una despesa corrent de 257.400 euros.

Comentaris (8)

Trending