Farré i Sánchez assumiran al setembre la direcció dels bombers

La jubilació de Recasens comporta un moviment de peces que es considera “lògic” dins de l’estructura del cos

Jordi Farré i Jaume Sánchez, a la dreta, amb la cúpula d'Interior.
Jordi Farré i Jaume Sánchez, a la dreta, amb la cúpula d'Interior. Toni Solanelles

Quan Joan Carles Recasens, l’actual director dels bombers, es jubili formalment durant el mes de setembre, el seu número 2 actual, Jordi Farré, assumirà la direcció del cos i l’oficial Jaume Sánchez ascendirà a la direcció adjunta. El moviment de peces, que es considera “lògic” dins mateix de l’estructura del cos, fa uns mesos que està damunt la taula i ara ja ha estat beneït pels diferents organismes que han de donar el vist-i-plau en una decisió com aquesta.

De fet, el nomenament l’acorda el Govern a petició del ministeri de Justícia i Interior, que en aquest aplica una de les màximes de l’actual ministre del ram, Josep Maria Rossell: el que funciona, no ho toquis. O, com és ara el cas per necessitat, toca-ho el mínim possible. Per tant, es fa un moviment gairebé tàctic i poca cosa més. La tria de Sánchez l’ha avançada ‘Diari d’Andorra’ i l’Altaveu ho ha pogut corroborar fins al punt de saber que és una decisió que internament ja fa temps que està clara.

Recasens i Farré estan al capdavant de bombers des que el Govern Bartumeu, amb Víctor Naudi com a responsable del ministeri d’Interior, els va escollir per dirigir el cos després de temps de direccions convulses. Des de llavors, els següents executius han mantingut la confiança en els dos bombers. Actualment, Jaume Sánchez és un dels oficials amb més experiència al cos -no el que més- i més anys de servei, i casualitat o no, ocupa una responsabilitat molt similar a la que ocupava Farré quan va accedir a la direcció adjunta el 2009: és el responsable de formació del cos.

Els canvis es faran oficialment just després de Meritxell, atès que Recasens es jubila formalment el 6 de setembre. No obstant, el tàndem Farré-Sánchez ja començarà a ser operatiu uns dies abans atès que el fins ara director arribarà a la jubilació havent de recuperar alguns dies de vacances que encara té pendents i, per tant, al 6 de setembre hi arribarà sense treball efectiu, per dir-ho d’alguna manera. El relleu, però, es planteja amb total normalitat, segons totes les fonts consultades.

Comentaris (5)

Trending