Estupefacció i neguit a la presó pel positiu d’una de les sanitàries encarregades de fer les TMA

Els funcionaris del centre penitenciari estan a l’expectativa de rebre instruccions atès que dimecres es va fer un cribratge a tot el personal, que ha donat negatiu

Accés principal al centre penitenciari.
Accés principal al centre penitenciari. Toni Solanelles

Els funcionaris de la presó estan a l’expectativa. Des d’aquest dijous saben que hi ha un positiu entre el personal del centre penitenciari. Dimecres hi va haver un nou cribratge. Per ara no ha canviat el calendari laboral però hi ha molt neguit perquè el contagi seria d’una de les sanitàries que té cura tant dels empleats com sobretot dels interns i, alhora, són les mateixes infermeres del centre les que s’encarreguen de les extraccions de mostres per a les proves de detecció ràpida de coronavirus.

La direcció de la presó hauria assegurat que ha adoptat les mesures escaients seguint les instruccions dictades pel ministeri de Salut. Diverses fonts han recordat que si la sanitària en qüestió ha treballat sempre -i no hi ha dubte que així ha estat- adoptant les mesures necessàries i amb els equips de protecció escaient, el risc de transmissió de la malaltia no és nul però sí molt ínfim. Per tant, des d’aquest punt de vista no hi hauria d’haver cap problema ni motiu especial de preocupació.

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.

Relacionat

Un altre positiu en el darrer cribratge torna a posar en alerta el centre penitenciari

Però la estupefacció és màxima. Fins al punt que no hi hauria terme mig en el cas que el criteri fos que cal aïllar qualsevol persona que hagi mantingut el més mínim contacte amb la persona contagiada. Dimecres, tots els funcionaris es van sotmetre a un nou cribratge per fer el seguiment i el control de la malaltia. També les sanitàries del centre s’encarreguen de la distribució de fàrmacs entre els reclusos. Ho fan, això sí, amb els elements de protecció necessaris com la mascareta.

En qualsevol cas, els funcionaris, que entre aquest dijous i aquest divendres estan rebent la confirmació dels seus resultats, aparentment tots negatius excepte en el cas de la infermera, que dijous a la tarda ja va deixar el seu lloc de treball per tal de confinar-se i seguir les pautes mèdiques que se li prescriguin, esperen noves instruccions per si cal dur a terme alguna variació en la planificació o en qualsevol dels protocols d’actuació.

Comentaris (2)

Trending