Un altre positiu en el darrer cribratge torna a posar en alerta el centre penitenciari

Els funcionaris estan pendents de si el darrer contagi detectat entre el personal de la presó obliga a fer confinaments i, eventualment, a modificar calendaris laborals

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.
Una imatge de l'exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

El neguit torna a la presó, on encara no s’ha acabat de sortir d’una batzegada en forma de cas de Covid i els funcionaris i reclusos miren d’aclimatar-se a les maneres de fer de la nova direcció, un altre positiu de coronavirus ha tornat a encendre les alarmes. El diagnòstic del nou contagi és fruit d’un cribratge que es va fer al personal d’Institucions Penitenciàries aquest dimecres.

Les fonts consultades no han pogut precisar l’abast que pot tenir aquest nou cas. Però en principi, atenent al fet que s’hauria explicat que després de la detecció del cas i seguint les directrius marcades pel ministeri de Salut, la direcció del centre hauria pres les mesures escaient, no es creu que tingui una gran repercussió a nivell de calendari laboral. Hi ha expectació per saber si caldrà canviar la planificació de feina. Però avui per avui el calendari més feixuc, que és el dels agents, no havia sofert cap alteració.

De fet, a banda dels uniformats que s’encarreguen de la vigilància dels reclusos i dels reclusos mateixos, entre els quals no hi havia aquesta nit cap aïllat, també hi ha personal d’altra naturalesa, com ara educadors, empleats de manteniment o sanitaris. Algunes fonts han apuntat que el cas detectat es podria haver donat en aquest darrer sector i, en conseqüència, de confirmar-se, i per l’organització interna, l’impacte seria menor del que podria ser en cas que l’afectat fos d’una altra àrea.

Comentaris (2)

Trending