Controls aleatoris permeten trobar menors en locals d’oci nocturn i algun passaport Covid irregular

Arran que transcendissin les anomalies degut al malaurat incident que manté una jove en estat extremadament crític a l’UCI de l’hospital, els establiments i la policia han incrementat la vigilància en els accessos

En general, els locals han incrementat el control.
En general, els locals han incrementat el control. ARXIU

La policia ha detectat aquest cap de setmana almenys quatre menors que havien accedit en un local d’oci nocturn d’Andorra la Vella i també han pogut corroborar l’ús indegut d’algun passaport Covid. En concret, un jove que hauria pretés entrar en un establiment amb un document aliè.

Arran que l’anterior cap de setmana transcendissin obertament diferents anomalies en els accessos a establiments d’oci nocturn al tomb de l’incident que hi va haver en una de les discoteques de la capital on una jove de 21 anys -avui encara ingressada en estat extremadament crític a l’UCI de l’hospital- va caure de sobte desplomada, aquest cap de setmana s’ha incrementat la vigilància.

L’advertència del ministeri de Salut que alterar un document de naturalesa mèdica podia comportar l’atribució d’un delicte penal a l’autor d’aquella manipulació, també hauria fet efecte, segons les diferents fonts, que han reconegut que fins que les irregularitats no van transcendir especialment a l’Altaveu ningú no hi va prestar atenció. Aquest cap de setmana, la policia ha establert controls aleatoris i els responsables dels locals han estat més proactius a fer complir les normes. I s’han sol·licitat documents d’identitat més enllà dels passaports Covid per corroborar que una cosa i l’altra s’adeien.

De fet, quan alguns dels responsables del control d’accés en establiments d’oci nocturn han tingut dubtes en la verificació dels passaports Covid, fins i tot s’ha alertat la policia perquè fossin els agents els que fessin les indagacions escaients per si s’incorria en algun tipus d’anomalia punible. Hauria estat en aquest marc que s’haurien detectat els menors i, com a mínim, l’ús indegut d’un document.

Els controls o verificacions documentals haurien evidenciat, també, segons les fonts consultades, que els QR massa sovint funcionen de manera indeguda i també en aquest sentit, i sense tenir res a veure amb els controls en locals d’oci nocturn sinó en relació amb una qüestió mes global, es posi remei o s’apliquin millores a aquests mecanismes.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending