S’atrinxeren dos presos a la cel·la i l’acaben destrossant

Després d’un dur enfrontament verbal dels reclusos amb la direcció del centre penitenciari, els interns van haver de ser traslladats per la força en espais d’aïllament

Accessos al centre penitenciari.
Accessos al centre penitenciari. Toni Solanelles

Nou incident al centre penitenciari. Un altercat entre dos presos que des de fa poc compartien cel·la va acabar amb els dos reclusos atrinxerats i posteriorment amb un dur enfrontament verbal amb la direcció del centre penitenciari, que va intenta fer tasques de mediació, com a avantsala d’una actitud violenta que va acabar amb els dos interns fent malbé bona part dels pocs elements que hi ha a l’interior de la cel·la.

L’incident hauria estat aquest divendres i els dos interns haurien hagut de ser trets pràcticament a la força pels agents per tal de dur-los a respectius espais d’aïllament, com a sanció pel comportament mostrat i en virtut del que es considera una falta molt greu. És un element més, asseguren fonts del ministeri d’Interior, que evidencia el malestar i la tensió que es viu a la Comella per les limitacions imposades en relació amb la pandèmia, i que tant reclusos com funcionaris, en alguns casos, troben fora de lloc.

A més, en aquest cas, s’hauria afegit una circumstància que molts funcionaris ja haurien advertit quan des de la direcció del centre es va donar el vist-i-plau perquè dos reclusos conflictius que teòricament tenien bona sintonia poguessin compartir cel·la. Va semblar que accedint a les seves pretensions es podria pacificar l’actitud de tots dos -empresonats provisionalment per causes diferents però que comparteixen tots dos severes addiccions.

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.

Relacionat

Nova agressió a un carceller per la crispació que es viu entre els presos

La situació, segons les fonts, hauria esclatat aquest divendres amb una mena d’atrinxerament dels dos reclusos dins de la cel·la, que va obligar la direcció a intervenir, havent d’escoltar tota mena d’improperis, i després haurien estat altres agents els qui s’haurien de fer càrrec de la situació una vegada els interns van fer malbé cadires, alguna escombra, suros de fusta, a banda de colpejar sense parar la porta.

Se’ls va traslladar de la millor manera que es va poder al mòdul d’aïllament i aquest dissabte un d’ells, que ja ha protagonitzat altres greus altercats des que va ingressar al centre, ha hagut de ser traslladat momentàniament a l’hospital perquè se’l tractés d’una crisi d’ansietat.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending