Arquitectes, aparelladors i enginyers es posaran al servei de Protecció Civil en cas d’emergència

Els col·legis professionals han signat un conveni amb el departament governamental pel qual s’estableixen els mecanismes per tal d’organitzar una resposta coordinada davant les emergències que provoquin danys a les estructures dels edificis i en què es necessiti determinar l’habitabilitat dels immobles

Comentaris

Els signataris del conveni.
Els signataris del conveni. SFGA

El departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències del ministeri de Justícia i Interior ha signat un conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra (COEA), el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) i el Col·legi Oficial d’Arquitectes Tècnics d’Andorra (COATA) amb l’objectiu d’organitzar una resposta coordinada davant les emergències que provoquin danys a les estructures dels edificis i en què es necessiti determinar l’habitabilitat dels immobles.

En el text, s’estableix un protocol en les situacions d’emergència, risc greu, catàstrofe o calamitat pública provocades per un sisme o altres fenòmens naturals extrems d’abast territorial que requereixin una mobilització especial dels grups d’actuació i grups de suport i una avaluació dels danys de les estructures dels edificis impactats pel fenomen, amb l’objectiu de determinar-ne l’habitabilitat. Segons es detalla també en el conveni, serà el departament de Protecció Civil l’encarregat de posar-se en contacte amb els coordinadors d’emergències identificats en el conveni, i es planificarà conjuntament la resposta segons la gravetat de la situació i la disponibilitat dels col·legiats acreditats.

La signatura de l’entesa ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda, i hi han pres part el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, la degana del COAA, Sònia Palau, el degà del COATA, Jaume Rifà i el president del COEA, Vicenç Jorge. El text també recull la voluntat de proporcionar formació tècnica específica en avaluació de danys estructurals i coneixements sobre el sistema d’emergències del país, els plans de protecció civil i els centres de comandament, entre altres.

La col·laboració s’emmarca en les accions de prevenció i de preparació de la resposta enfront a situacions d’emergència que realitza Protecció Civil. Es lliurarà un adhesiu a totes les entitats col·laboradores per tal d’identificar els col·legis oficials mencionats i reconèixer el seu compromís i solidaritat en aquestes situacions d’emergència.

Comentaris

Trending