L’anul·lació del concurs de formadors no apaivaga el tens clima laboral a la presó

L’enfrontament entre el sindicat més proper a la direcció del centre i el que agrupa les promocions més joves de funcionaris es manté ben viu fins al punt que en alguns moments posa en risc el bon funcionament de l’establiment penitenciari

Accés principal al centre penitenciari.
Accés principal al centre penitenciari. Toni Solanelles

Lluny del que es pensava, la tensió al centre penitenciari no s’ha rebaixat amb l’anul·lació del controvertit concurs de formadors. En certa forma, el sindicat més proper a la direcció del centre (SPA) i el que agrupa les promocions més joves dels funcionaris penitenciaris (SPP) es passen la responsabilitat de la situació. Els primers acusen els segon d’haver aconseguit frenar el procés de selecció a base de mentides i els segons haurien recentment informat que Funció Pública mai no va avalar el concurs.

Els funcionaris que estan desvinculats a les dues principals organitzacions sindicals que protagonitzen, en certa manera, la pugna per algunes de les darreres decisions de la direcció consideren que la situació és insostenible i lamenten que no s’hagin adoptats decisions després que hagi quedat acreditat, amb l’anul·lació del concurs, que el director adjunt del centre pretenia accedir a una de les places de formador en virtut d’un concurs que havia contribuït a dissenyar.

Accessos al centre penitenciari.

Relacionat

Interior ‘liquida’ el controvertit concurs de formadors de la presó i el posposa ‘sine die’

Les fonts internes consultades han arribat a assegurar que el malestar és tan evident i els enfrontaments laborals tan notables que en alguns moments es pot arribar a posar en risc el bon funcionament de l’establiment penitenciari. D’aquí que s’esperi una intervenció sense pal·liatius dels màxims responsables del ministeri d’Interior. Tanmateix, sembla evident per a molts funcionaris uniformats que les presses que hi havia en tirar endavant els concursos dels formadors responien a interessos poc clars d’alguns agents en concret, molts d’ells al tomb de la direcció adjunta.

Comentaris (18)

Trending