162.000 euros per material de seguretat de cara a la Cimera Iberoamericana

El Govern admet, a preguntes del grup socialdemòcrata, que està analitzant el marc jurídic necessari per implantar tecnologies de vigilància com l’IrisGuard o el reconeixement facial

Instant d'una de les reunions prèvies de la Cimera celebrada a Andorra.
Instant d'una de les reunions prèvies de la Cimera celebrada a Andorra.

El Govern preveia destinar més de 162.000 euros per a la compra de material de seguretat i vigilància destinat especialment per al dispositiu que havia de garantir la protecció dels assistents a la Cimera Iberoamericana. Es volia dotar el servei de policia d’equipament, d’armament i de nous sistemes de control que ara no disposa.

Així ho explica l’executiu en la resposta a les preguntes formulades per la consellera general del grup socialdemòcrata Judith Salazar. En ella s’apunta que es preveien 162.156,65 euros per a “l’adquisició de divers equipament i instal·lacions de seguretat i vigilància amb la finalitat de garantir la seguretat extraordinària que suposa l’organització de la propera Cimera iberoamericana  de caps d'Estat i de Govern”. Es volia dotar el cos de “dels equipaments i instal·lacions de què no disposa i complementar-los, com ara amb armament,  ampliar instal·lacions de vigilància i implantar nous sistemes de vigilància”.

El que no especifica la resposta és si aquesta inversió s’acabarà fent o no. Cal recordar que, per ara, s’està replantejant si l’esdeveniment es farà telemàticament a la tardor o s’ajornarà per fer-lo de forma presencial l’any vinent.

Per altra banda, el Govern també admet que la voluntat és “apostar per les noves tecnologies per tal de donar la millor resposta possible a les obligacions que té l’Estat, també en matèria de seguretat”. I entre aquestes, hi figuren la de l’irisGuard o el reconeixement facial. Per això, “actualment s’està analitzant de forma exhaustiva quin hauria de ser el marc jurídic que permetés implementar-les amb el màxim de garanties i respecte a tots els drets i llibertats reconeguts pel nostre ordenament jurídic”.

Comentaris

Trending