Intens debat per la nova Llei de seguretat pública

El reglament regula,entre d'altres, les manifestacions, el consum d'alcohol i de drogues al carrer

Els consellers generals del PS, Gerard Alís i Rosa Gili
Els consellers generals del PS, Gerard Alís i Rosa Gili
En la sessió del Consell General, d'aquest dijous, s'ha posat sobre la taula la nova llei de seguretat pública, que entre les regulacions que fa, les que han generat un major debat i una crítica entre els membres de l'oposició han estat en el marc de les multes econòmiques per consum d'alcohol o drogues al carrer, els requisits per convocar una manifestació i la regulació d'armes. La votació al Consell General, d'aquesta nova Llei ha estat aprovada per majoria amb el suport de Demòcrates per Andorra (DA), Unió Laurediana (UL) Independents de la Massana (IM) i la consellera independent, Sílvia Bonet.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot ha considerat que "aquells pares que no exerceixin les seves responsabilitats parentals també han de ser sancionats", per així frenar el consum de drogues tòxiques o begudes alcohòliques, el conegut 'botellón' al carrer. Davant d'aquest discurs, el conseller del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Alís, ha manifestat el seu desacord en implementar sancions perquè "les multes perjudiquen els pares" i "hi ha famílies en situacions més complexes que dificulten el control i l'educació dels menors".

Els socialdemòcrates també s'han mostrat crítics amb la regulació que fa la llei del dret de manifestació, ja que creuen que contribueix a la impossibilitat de la pràctica d'aquest dret. Alís ha explicat que la llei assenyala de manera molt clara als promotors de la manifestació com els responsables dels danys que es puguin causar durant aquesta. "Es desincentiva i el que provoca la llei és la regulació del 'no dret' que es recull en la Constitució", ha argumentat el conseller socialdemòcrata. Mentre que, Espot ha explicat que la llei permet de forma plena l'exercici del dret de manifestació.

Comentaris

Trending