Instal·len proteccions a Sant Vicenç d'Enclar just abans del temporal

S’ha apuntalat i estabilitzat la nau, s’ha tancat l’accés a l’interior i s’ha ubicat una tela de plàstic per protegir el conjunt arquitectònic de les inclemències meteorològiques

Aquesta setmana s'han instal·lat diverses proteccions a Sant Vicenç d'Enclar en uns treballs que han acabant just abans del temporal de pluja, neu i vent que afecta tot el país des d'aquest dimecres. S’ha apuntalat i estabilitzat la nau de l’església, s’ha tancat l’accés a l’interior de la capella i s’ha ubicat una tela de plàstic per protegir el conjunt arquitectònic de les inclemències meteorològiques.

El departament de Patrimoni Cultural ha dut a terme diversos treballs de control i seguretat al conjunt arquitectònic de Sant Vicenç d’Enclar després de l'esfondrament del campanar. Els treballs s’han impulsat de manera conjunta entre tècnics del departament i una empresa externa .

Segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover en la roda de premsa posterior al consell de ministres, "aquestes tasques s’han dut a terme per garantir la seguretat de la ciutadania així com de l’església. Els treballs, que es van realitzar durant tot el dia de dilluns, també han permès cobrir les pedres caigudes per tal d’evitar que es degradin. A més, s’ha ubicat un nou perímetre de protecció amb tanques i cartells demanant la màxima col·laboració de la ciutadania.

El campanar de Sant Vicenç d'Enclar, una de les joies del romànic andorrà, es va esfondrar el mes de desembre passat a causa de les fortes pluges.

 

Comentaris (1)

Trending