El túnel dels Tresponts es posa en marxa a temps per la Puríssima

La infraestructura, després de solucionar uns problemes tècnics que van impedir l’obertura prevista el dimarts, ha entrat en funcionament aquest divendres i ja podrà absorbir l’intens trànsit que s’espera durant el pont

Comentaris

https://www.youtube.com/watch?v=wv-UtlBCRTM

Amb retard amb relació a la data inicialment fixada -dimarts passat-, però a temps per l’inici del pont de la Puríssima i, per tant, per l’intens trànsit que s’espera aquests dies. El túnel dels Tresponts ja està obert al trànsit. Inaugurat ara fa uns dies la infraestructura permet salvar el que, fins ara, era el tram més conflictiu del tram de la C-14 més proper a Andorra i, d’aquesta forma, es compleix una llarga reivindicació dels veïns de l’Alt Urgell.

A dos quarts de deu del matí, per fi, el túnel s’ha pogut obrir al trànsit. Es va inaugurar, amb la pertinent visita de les autoritats, el passat 24 de novembre. Inicialment, es va dir que entraria en funcionament el passat dimarts. Problemes tècnics van impedir aquest objectiu i l’han endarrerit fins a aquest divendres.

Imatge de l'interior del túnel.

Relacionat

El túnel dels Tresponts entra en servei la setmana vinent per dotar de major seguretat l’Alt Urgell

I l’obertura arriba en un moment idoni. Aquesta tarda s’espera que el volum de trànsit en direcció a Andorra s’incrementi de forma notable, pels turistes que vindran al Principat per passar el pont de la Puríssima. Els seus 1,3 quilòmetres de longitud permeten salvar un tram de la C-14 revirat i especialment perillós pel risc de caigudes de rocs, que havien provocat més d’un fort ensurt els darrers anys. Era, per això, una reivindicació dels veïns de la comarca alturgellenca.

D’aquesta forma, es posa fi a un llarg procés de quatre anys. En un primer moment, es va preveure que l’obra s’acabaria el 2020. Tot, però, es va acabar endarrerint. Ara, el túnel, amb un cost de 35,4 milions d’euros, una de les inversions més importants en xarxa viària dels darrers temps per part de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris

Trending