Territori veu més urgent solucionar el problema de trànsit a la Massana que acabar el vial lauredià

Filloy admet que culminar la desviació de Sant Julià també és important, però entén que tots dos projectes no es poden impulsar a l’hora perquè “el pressupost no ho pot tot”

Tram del nou vial de Sant Julià abans de la rotonda de Fontaneda.
Tram del nou vial de Sant Julià abans de la rotonda de Fontaneda. Altaveu

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha justificat que el Govern hagi deixat al calaix la culminació del vial de Sant Julià per impulsar de forma decidida la desviació de la Massana. S’entén que, ara per ara, els problemes de trànsit a aquesta darrera parròquia són més urgents i, per tant, cal tirar ja el projecte endavant. I això no és compatible amb l’altra infraestructura perquè “el pressupost no ho pot tot”. Malgrat això, ha assegurat que es treballa en accions que puguin minimitzar les situacions de retenció que es puguin produir al poble lauredià.

Així ho ha assegurat durant la seva compareixença, justament amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el cap de l’Agència de Mobilitat, Jaume Bonell, al Consell General per presentar l’estudi de millora de la mobilitat interna i externa. En ell, no es parlava de completar el vial de Sant Julià, com ha volgut posar en relleu el conseller general de Terceravia+Unió Laurediana, Oliver Alís. I ha demanat explicacions al Govern.

Filloy ha assegurat que, ara per ara, “la situació de la Massana no té res a veure amb la de Sant Julià”. Així, pel titular de Territori, travessar el poble “a qualsevol hora” és “complex”. I, per això, entenen que cal “impulsar de forma decidida aquest desdoblament”.

El ministre ha acceptat que la desviació laurediana és un projecte que també s’haurà de completar, ja que “no se’ns escapa que és la porta d’entrada”. Cal recordar que falta bàsicament un segon túnel que enllaci el final del de la Tàpia amb el tram més proper a Espanya. Govern, però, considera que és més urgent tirar endavant el vial massanenc. I no hi ha diners per totes dues coses a l’hora. “Els pressupostos no ho poden tot”, ha afirmat Filloy.

Des de Territori, però, s’ha volgut assegurar que “treballem a nivell ministerial per veure com podem minimitzar les situacions de retencions que encara es poden donar a Sant Julià”. Aquestes accions, ha indicat, se sumarien a les que ja es fan, amb “el dispositiu que s’aplica per fluïdificar més la mobilitat” en dies de gran afluència de visitants.

Comentaris (15)

Trending