El segon carril de baixada de la Massana s’obrirà la setmana vinent

Les obres a la CG3, previstes de finalitzar-se al maig, continuaran de forma ininterrompuda per tal de minoritzar les afectacions que puguin tenir en aquest nou vial

Comentaris

El ministre Víctor Filloy explicant els detalls de l'obra aquest divendres.
El ministre Víctor Filloy explicant els detalls de l'obra aquest divendres. SFGA/J.A.VILADOT

Per a finalitzar les obres a la CG3 de la Massana encara queden uns mesos. Concretament, s’està previst que estiguin enllestides al mes de maig. Però, el ministre d’Ordenament Territorial, Víctor Filloy, ha anunciat que la setmana vinent estarà operatiu el segon carril de baixada, per tal de millorar l’afluència per aquest tram, sobretot en hores concretes del dia en què hi ha una forta concentració de vehicles. Els treballs, però, continuaran de forma ininterrompuda.

El segon carril de baixada de la Massana estarà operatiu a partir del divendres, dia tres de desembre. Filloy ha afirmat que “era imprescindible, necessari i urgent fer el màxim possible per activar aquesta doble via”. En aquest tram es concentren fins a 1.800 vehicles entre les 6:30 h i les 9:00 h, fet que fa que sigui un força complicat de transitar. D’aquesta manera, es garantirà un accés directe des d’Anyós i un de la Massana. El carril, però, “es pot veure reduït en alguns moments” a causa de les obres que continuen en marxa, “però sempre fora dels horaris més conflictius”, ha assegurat Filloy.

El tram va de la rotonda d'Anyós fins a la del túnel de Dos Valires. La seva obertura coincideix amb el pont de la Puríssima i l'inici de la temporada d'esquí. El ministre ha explicat que s'ha treballat per "garantir un accés directe per part dels vehicles que venen d'Anyós i un carril directe pels vehicles que baixen de la Massana, mantenint així, en tot moment, dos carrils oberts".

Els vehicles que circulin en sentit sud i vulguin anar a Anyós hauran de fer la volta a la rotonda que hi ha a la sortida dels túnels dels Dos Valires i del Pont Pla. Les obres estaran enllestides el maig de l'any vinent. el projecte permet guanyar uns quatre metres per cada costat de la via i, d’aquesta manera, la secció de carretera quedarà amb la voravia del costat esquerre (muntanya) acabada, es disposarà d’un carril més (arribant a tres carrils de circulació: dos en sentit sud i un sentit nord) i es mantindrà el voral bici en sentit ascendent.

-s

Comentaris (1)

Trending