Les obres al santuari de Meritxell no començaran fins després del 8 de setembre

El plec de bases que ha de servir per encarregar les obres d’impermeabilització de la coberta del temple ja marca que els treballs es faran a la tardor per evitar afectar la celebració del dia de la patrona d’Andorra

Santuari de Meritxell
Santuari de Meritxell

Govern ha posat fil a l’agulla en el procés de rehabilitació del santuari de Meritxell. Enguany es vol tirar endavant els treballs necessaris per posar fi a les filtracions d’aigua que pateix la nau central del temple. Ara bé, s’esperarà fins a la tardor per iniciar-les, principalment per evitar que, si hi ha algun imprevist, el dia de Meritxell s’hagi de celebrar amb les obres en marxa. Un cop comencin, durarien, si res es torça, unes deu setmanes.

Així ho preveu el plec de bases d’aquesta primera fase de la rehabilitació del santuari, que és molt més ambiciosa i que al llarg dels propers anys hauria de suposar una inversió d’1,215 milions. De moment, enguany es vol tirar endavant la fase d’impermeabilització de la coberta de la nau central. Aquesta fa temps que presenta filtracions d’aigua a les quals es vol posar fi.

Així, l’encàrrec que ara s’ha tret a licitació inclou “fer els arranjaments possibles” sempre “afectant el mínim la coberta existent” per “intentar solucionar els problemes de filtracions d’aigua a la nau central”. Es preveu, per exemple, refer les diferents canals existents al mateix temps que se segellen totes aquelles parts de la teulada a la qual es pugui accedir.

En total, s’estima que els treballs, un cop començats, no han d’allargar-se més enllà de deu setmanes. Ara bé, també s’és conscient que d’imprevistos sempre n’hi pot haver. I, a més, cal tenir en compte el temps que transcorrerà entre que s’esgota el termini per presentar ofertes, s’analitzen, s’adjudica l’obra i es posa en marxa.

El Govern, vista aquesta situació, té clar que no es vol arriscar a la possibilitat que les obres no estiguin completades el dia 8 de setembre. És a dir, el dia de Meritxell. Això suposaria tot un daltabaix per a la celebració dels actes centrals de la patrona d’Andorra. I, per tant, es prefereix ser prudent.

I això es tradueix en un aspecte que ja contempla el plec de bases del concurs. Les obres no començaran en cap cas abans d’aquella data. És a dir, l’inici sempre serà posterior al dia de Meritxell. D’aquesta forma s’assegura el tret i que la festa es pugui celebrar amb plena normalitat. I, posteriorment, durant la tardor, ja es tiraran endavant els treballs necessaris.  

Etiquetes

Comentaris

Trending