La nova ampliació del centre de tecnificació d’Ordino costarà més de sis milions

El Govern preveu una partida de tot just 216.000 euros per al 2022 amb l’objectiu de poder realitzar el projecte i que les obres s’impulsin entre el 2023 i el 2024

El centre de tecnificació esportiva d'Ordino:
El centre de tecnificació esportiva d'Ordino:

El Govern vol continuar apostant fort per convertir la zona esportiva d’Ordino en una referència al país. Per això, el pressupost per l’any vinent inclou la ferma voluntat d’impulsar una nova ampliació de les instal·lacions. Al llarg del 2022 s’ha de realitzar els treballs tècnics previs necessaris perquè, ja el 2023, es puguin iniciar les obres. En total, el cost del projecte s’estima superior als sis milions d’euros, que es repartiran entre tres exercicis.

Fa temps que el Govern vol convertir el centre de tecnificació (CTO) en un punt neuràlgic. I no només per a l’esport andorrà. També s’entén que unes instal·lacions ben dotades poden permetre també atreure entitats estrangeres per fer estades de preparació. Per això, anys després de la finalització de la tercera fase, ara es vol accelerar i impulsar una nova ampliació. De fet, la idea ja es va anunciar en el programa Horitzó 2023, la reformulació de l’acció de l’executiu de coalició arran de la pandèmia.

El cost estimat del projecte ascendeix, segons els tècnics del ministeri, a 6,256 milions, dels quals 5,89 destinats directament a les obres de construcció

Ja en aquell document, es posava en relleu l’interès per “reforçar la promoció d’Andorra com a destí d’esportistes professionals i federacions”. I en aquest punt s’emmarcava la voluntat de “completar les instal·lacion del CTO i potenciar serveis associats”. I els primers passos per complir aquest objectiu es donaran l’any vinent sempre, és clar, que s’aprovi el pressupost per al 2022.

El projecte legislatiu inclou per a l’exercici una dotació relativament petita: 216.000 euros. Aquesta ha de servir per impulsar els treballs tècnics necessaris per configurar l’ampliació. És a dir, bàsicament contractar l’arquitecte que dissenyi com ha de ser aquesta nova fase del CTO. Al llarg del 2022 s’ha de fer aquesta tasca perquè ja seria el 2023 quan es licitarien i començarien les obres.

En total, s’estima que el cost del projecte ha de suposar per a l’Estat una inversió de 6,256 milions d’euros, dels quals 5,89 destinats concretament a la construcció. Aquestes són les previsions fetes pels tècnics del ministeri de Cultura i Esports, que també consideren que, un cop construït, el manteniment anual suposaria unes despeses corrents de 117.800 euros.

El gruix de la inversió s’hauria de fer, doncs, entre el 2023 i el 2024. Per a llavors, el pressupost preveu uns plurianuals de 3,02 milions d’euros. Si la planificació es compleix, a finals del 2024 l’ampliació del CTO seria ja una realitat.

Comentaris (12)

Trending