Negociacions amb dues companyies per impulsar vols a l’aeroport Andorra-la Seu

Gallardo revela converses amb dues empreses “amb experiència al sector” i que, si tot va bé, podrien començar a operar avions a partir de la temporada d’hivern vinent

Una de les avionetes amb què es van fer les proves del sistema GPS.
Una de les avionetes amb què es van fer les proves del sistema GPS.

Dues companyies, una de francesa i una d’espanyola, podrien aportar vols amb turistes a l’aeroport d’Andorra-La Seu a partir de la propera temporada d’hivern. Almenys si les converses obertes amb el Govern fructifiquen. Des de l’executiu es treballa per fer-ho possible i hi ha disposició a col·laborar, tot i que també es reclama la implicació del sector privat. De fet, la intenció podria anar més enllà de la temporada de neu i cristal·litzar en una operativa més estable al llarg de tot l’any.

Així ho ha explicat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha revelat el treball realitzat des que, a mitjans d’abril, la instal·lació aeroportuària va veure validat el sistema d’aproximació via GPS. “Hem pogut fer contactes amb aquestes companyies per impulsar i valorar possibles rutes de connexió amb ciutats espanyoles i franceses”, ha indicat. Sense voler dir quines empreses són, sí que ha aclarit que “tenen una delegació territorial” propera i “experiència en el sector”.

El ministre afirma que és "una aposta estratègica" però adverteix que ha de comptar també amb la "implicació" del sector privat

El titular d’Economia ha apuntat que, fins ara, “la resposta” a aquests contactes ha estat “positiva i interessant” i ha comentat que el que podia semblar un mal moment per encetar les converses –en plena crisi del coronavirus amb les fortes conseqüències que ha tingut al sector aeronàutic- ha resultat una bona oportunitat. “El fet d’aturar bona part de les rutes permet que els avions que poden aterrar a la Seu estiguin disponibles i que hi hagi voluntat per apostar per nous trajectes”, ha manifestat Gallardo.

El ministre, de fet, ha reconegut que en aquell context “pensàvem que no era el millor moment” però que, justament, “va ser una de les companyies que va actuar de manera proactiva i es  va posar en contacte amb nosaltres”. Des del Govern es té clar que s’ha obert “una finestra d’oportunitat” i que, ara, s’ha de saber aprofitar. Això sí, no només des del sector públic sinó que cal també “la implicació” del privat, sobre la qual s’està convençut, ja que “hem parlat amb l’Empresa Familiar que té interès per una aposta clara i decidida en aquest aeroport”.

Ara, apunta, “estem esperant propostes de rutes” que, de fet, podrien no limitar-se a la temporada d’hivern. “Creiem que poden no ser trajectes puntuals sinó que siguin estables i aportin turisme de negocis i comercial”, ha avançat Gallardo, que també ha advertit que el Govern està disposat a implicar-se però no en solitari: “És una aposta estratègica però no pot recaure només en l’Estat; hi ha la voluntat del sector privat d’implicar-se i això és bona notícia i ens ha de fer optimistes en què hi hagi suma d’esforços”.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

Relacionat

Gallardo diu que l'aeroport d'Andorra-la Seu ha de ser una "palanca" per captar inversors i turistes

Comentaris (3)

Trending