Gallardo diu que l'aeroport d'Andorra-la Seu ha de ser una "palanca" per captar inversors i turistes

El ministre anuncia que es treballarà en dos mercats: el turístic i el de desenvolupament de la regió

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha destacat aquest dimarts la importància de l'autorització de la maniobra d'aterratge instrumental a l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell. La instal·lacio permet l'aterratge de fins a tres models d'avió, amb un màxim de 74 passatgers i el ministre ha apuntat la possibilitat que hi hagi vols a Londres, Roma, Amsterdam, París, Lisboa o Frankfurt. Segons Gallardo, l'aeroport ha de ser una "palanca" per captar turistes i inversors.

Gallardo espera que l'activitat a l'aeroport pugui començar "el més aviat possible tot i que l'escenari ara mateix no és el millor per a les operadores però la intenció és que s'hi acabi operant al 100% en un aeroport que ha qualificat d'àmbit regional i amb desplaçaments de proximitat. "Les companyies travessen una situació complicada" però "tenim la certesa que a mesura que es vagi recuperant la normalitat de viatges turístics i de negoci comptar amb aquesta infraestructura ens ha de servir com a palanca perquè també hi podran aterrar vols xàrter".

La nova maniobra d'aterratge instrumental (IFR) permet superar la barrera visual que a vegades provocaven els núvols densos. Això obrirà la porta a operadors que només volen si hi ha maniobra instrumental. Es treballarà en dos mercats: el turístic i el de desenvolupament de la regió. Així, les operacions durant la temporada d’hivern, associades al turisme de neu, poden generar una demanda suficient com per omplir avions de 50 places.

D'altra banda, el Govern aporta una quantitat fixa, corresponent al 50% del dèficit d’explotació de la instal·lació, amb un màxim de 300.000 euros anuals. Cal destacar que des de l’entrada en vigor del conveni, el dèficit ha anat augmentant anualment des dels 700.000 euros inicials fins prop dels 900.000 euros actuals, pel que el Govern sempre ha satisfet el màxim import. Disposa d’espais dins i fora de l’edifici terminal destinats a promocionar activitats, organismes i empreses, amb l’opció de comercialitzar-los. Gallardo ha destacat que ara caldrà analitzar el paper futur del Govern si vol ser més passiu i es deixa que siguin els privats els que liderin la comercialització de l'aeroport o bé si es té un rol actiu i, per tant, l'estat s'implica, amb la qual cosa caldria analitzar incentius fiscals i econòmics a les companyes aèries.

El conveni amb la Generalitat de Catalunya s'ha de renegociar, una cosa que no s'ha pogut fer encara a causa de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19. En la reunió, el Govern demanarà tenir un paper més important en la gestió de la instal·lació.

 

 

Comentaris (14)

Trending