La majoria no veu amb mals ulls que es faci un pla de futur per a CTRASA

Els grups avisen que la proposta s’haurà de treballar en comissió quan s’abordi la llei per adaptar la societat, on també caldrà analitzar tres esmenes presentades per DA, Liberals i Ciutadans Compromesos

Una imatge del 'complex' de Ctrasa.
Una imatge del 'complex' de Ctrasa. ARXIU

Els grups de la majoria no veuen amb mals ulls la proposta del PS d’encarregar al Govern l’elaboració d’un pla que analitzi quina pot ser l’activitat futura del forn incinerador i avaluï com s’hauria de dimensionar. Tot i això, entenen que caldrà treballar en comissió per assolir un redactat que sigui satisfactori. A banda d’aquesta opció, el treball parlamentari també haurà d’abordar les tres esmenes presentades, entre les quals una per donar més temps per formalitzar el traspàs de béns de CTRASA.

En pocs dies, la comissió d’economia del Consell General ha de començar a analitzar les propostes de modificació de la llei que adapta la societat pública com a instrument de gestió directa. D’aquesta forma, se segueix la recomanació que sempre ha fet el Tribunal de Comptes. Des del grup socialdemòcrata, es van presentar dues esmenes per incloure una disposició que encomani al Govern que elabori en un termini de sis mesos un pla de dimensionament i obsolescència del forn incinerador pel període 2022-2035.

Els consellers Carles Sánchez i Roger Padreny ensenyen les esmenes amb el forn al fons.

Relacionat

El PS demana a Govern un pla que avaluï un dimensionament i l’obsolescència del forn incinerador

A l’espera d’analitzar-la amb més profunditat, la proposta no ha estat mal rebuda pels grups de la majoria. Fonts consultades indiquen que “d’entrada no ho veuríem malament”. Això sí, entenen que potser caldrà modular-la durant les reunions de la comissió. “Ho haurem de treballar”, apunten.

El que també s’haurà d’avaluar seran les tres esmenes presentades des de la majoria. Com sol ser habitual, per dos dels grups per tenir l’opció de poder-les transaccionar, si fa falta, posteriorment. Dues de les propostes de modificació no varien substancialment el text. Bàsicament, intenten millorar i clarificar el redactat.

La tercera afecta la disposició final segona del text. Aquesta es refereix al termini que es dona per “formalitzar les corresponents actes de lliurament i recepció dels béns que s'integren al patrimoni de CTRASA en virtut d’aquesta llei”. Inicialment, es preveia un mes, però s’entén que caldria ampliar aquest termini a sis mesos.

Comentaris

Trending