Kilian Jornet, en contra de l’aeroport a Grau Roig

El corredor de muntanya català afirma que el projecte “es una aberració” i fa una crida per “millorar les infraestructures existents i pensar en un model més sostenible”

Kilian Jornet, en una prova celebrada a Andorra.
Kilian Jornet, en una prova celebrada a Andorra.

Arran de la presentació per part de la Cambra de Comerç de l’estudi sobre el projecte de construir un aeroport a Grau Roig, són moltes les veus que s’han aixecat per donar la seva opinió, tant a Andorra com a l’estranger, especialment a les regions pirinenques veïnes. A favor i, lògicament, en contra. De fet, es pot dir que la iniciativa ha aixecat important oposició entre col·lectius ecologistes. I qui també s’hi ha pronunciat, de forma negativa, és el corredor de muntanya català, Kilian Jornet.

Ho ha fet responent, justament, una piulada en que li reclamen el seu posicionament des d’un compte creat específicament per evidenciar l’oposició al projecte (@NonAeropAndorre). En ell li demanen directament si “és conscient d’aquesta aberració”. I l’esportista català, famós pels seus èxits en curses de muntanya però també per altres reptes com ara pujar dos cops al cim de l’Everest sense oxigen no s’ha mossegat la llengua. O, millor dit, els dits.

En una piulada, Jornet deixa clar que “també crec que és una aberració construir un aeroport a Andorra”. Al seu entendre, el projecte es tira endavant de forma errònia “en comptes de millorar infraestructures existents i pensar en un model més sostenible”.

Per cert, que des del compte @NonAeropAndorre també es promociona una recollida de signatures virtual en contra del projecte. Per ara, la proposta, dirigida al cap de Govern, Xavier Espot; al Copríncep francès, Emmanuel Macron; i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, ja ha aplegat més de 1.100 firmes.

Comentaris (2)

Trending