Govern pagarà 132.000 euros anuals a una empresa perquè vigili la construcció de l’heliport

L’executiu preveu encarregar al novembre la tasca de “control i supervisió” de les obres de la futura infraestructura per part d’un equip que disposi d’enginyers o arquitectes, així com accés a experts jurídics i econòmics

Una imatge d'una simulació de com ha de quedar el futur heliport.
Una imatge d'una simulació de com ha de quedar el futur heliport.

El Govern vol que una empresa externa a la concessionària faci el seguiment de tot el procés de construcció, si finalment es tira endavant, del futur heliport nacional a la Caubella. Així, es vol que aquest control el facin enginyers o arquitectes autoritzats a exercir al país o bé una consultora, en qualsevol cas amb prou experiència. Des de l’executiu s’ha previst un cost anual de prop de 132.000 euros.

Així queda establert en el concurs que, ara, s’ha llançat per trobar aquesta assistència tècnica. L’objectiu és que faci la “supervisió” i el “control” al llarg de tota l’execució de les obres de la infraestructura que, cal recordar, haurà de tirar endavant la unió d’empreses formada per Heliand i Helicòpters del Nord. El procés l’ha engegat la secretaria d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat i es preveu que durant el novembre puguin haver escollit el guanyador.

Es deixa clar que el personal que assumeixi aquesta tasca haurà d’estar col·legiat al país. Es busquen enginyers o arquitectes o bé una consultora especialista en aquest àmbit. També es demana que, addicionalment, tinguin accés, ni que sigui via col·laborador extern, a experts jurídics o en matèria econòmicofinancera.

El contracte que es farà establirà una relació inicial fins al 31 de desembre del 2024. Es té clar, però, que segurament les obres -un cop comencin, tot tenint en compte que encara s’està pendent del vistiplau del Govern, especialment pel que fa a Medi Ambient- s’allargaran més. Per això, s’incorpora la possibilitat de prorrogar-lo anualment, sempre seguint el màxim previst a la Llei de Contractació Pública.

Pel que fa al pressupost, s’estima que, cada exercici, es necessitaran 131.858,10 euros per aquesta tasca. La xifra final, però, dependrà, lògicament, de les ofertes que es rebin al concurs. En aquest sentit, es preveu que aquesta suposi el 65% de la nota final amb què es valori cada proposta.

Comentaris (5)

Trending