El Govern obre la porta a un equipament públic a la parcel·la de Casa Parramon

L’executiu licita els treballs per a l’enderroc de l’immoble, que hauria d’estar completat a finals de la primavera, un cop constatat que les deficiències estructurals fan impossible la seva rehabilitació

Casa Parramon serà enderrocada.
Casa Parramon serà enderrocada.

Ara sí. Casa Parramon, a la Massana, té els dies comptats. El Govern ha engegat el procés per tirar a terra l’immoble, que pateix considerables deficiències de seguretat que no poden ser solucionades. A partir d’aquí, l’executiu es mostra partidari d’analitzar quin ús “públic” se li pot donar al terreny que quedarà un cop es completi l’enderroc. 

El consell de ministres, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres Falcó, el concurs que servirà per escollir quina empresa s’encarrega dels treballs per derruir l’edifici. Els estudis fets en l’immoble van evidenciar que la seva estructura està molt malmesa, fet que feia gairebé impossible la seva rehabilitació. El ministre portaveu, Eric Jover, ha parlat directament de “dificultats associades a la seguretat”.

Les empreses interessades a fer-se càrrec dels treballs tenen fins al 16 d’abril per presentar les ofertes. Un cop adjudicada l’obra, el termini de realització s’estima en unes vuit setmanes. I, un cop completat l’enderroc l’executiu començarà a valorar què es pot fer en el terreny que quedarà, que seguirà sent de titularitat governamental.

“És el pas previ per crear una infraestructura pública a la parcel·la”, ha comentat Jover. Si els terminis es compleixen, les obres haurien d’estar completades al juny i, d’aquesta forma, poder treballar en el nou ús del terreny.

Etiquetes

Comentaris

Trending