En marxa les obres de la rotonda de la Juberrussa

Els treballs, que són de gran complexitat i han obligat a modificar lleugerament el trànsit a la general 1, han d’allargar-se uns quinze mesos i suposaran una inversió de 2,394 milions d’euros

Els treballs ja han començat a la zona on anirà la futura rotonda.
Els treballs ja han començat a la zona on anirà la futura rotonda.

Qui, en els darrers dies, hagi circulat per la carretera general 1, haurà pogut comprovar les modificacions al trànsit que s’han implementat per poder fer compatible el pas de vehicles amb la construcció d’un dels projectes a la xarxa viària més ambiciosos actualment en marxa: la rotonda que se situarà al costat de l’antic Punt de Trobada. Les obres ja han començat i són ben visibles.

La infraestructura ja en construcció se situa en el punt quilomètric 9,38 de la general 1. Extraoficialment, molta gent la coneix com la rotonda del Punt de Trobada, encara que el centre comercial fa temps que ja és història a l’espera de la seva transformació en Epizen. També hi ha qui l’anomena com la de la Borda Sabaté. Oficialment, però, el nom que li ha posat Ordenament Territorial és el de la Juberrussa.

Situació al plànol d'on es construirà la futura rotonda.

Relacionat

La futura rotonda de la Borda Sabaté haurà de guanyar en alçada

Les obres es van adjudicar a mitjans d’agost. Calia esperar a fer tots els tràmits previs i la preparació de les obres que, cal remarcar-ho, tenen una important complexitat, ja que bona part del punt de gir se situarà sobre el riu Valira. Evidentment, també calia preveure les modificacions de circulació que caldrien aplicar, sempre tenint en compte que es tracta d’una via clau per a l’accés al Principat des d’Espanya.

Situació al plànol d'on es construirà la futura rotonda.

Relacionat

Govern xifra en 248.000 quilòmetres l’estalvi anual amb la nova rotonda de Punt de Trobada

Un cop completades aquestes tasques, les obres de la rotonda ja estan en marxa. Inicialment, tenen un termini previst d’uns quinze mesos. Per tant, si res es torça, haurien d’estar completades a inicis del 2023. El cost del projecte ascendeix a 2,394 milions d’euros, un import que cobrarà Pidasa, la constructora adjudicatària de l’encàrrec.

Comentaris (6)

Trending