Clam urgellenc contra les inversions a l’aeroport de la Seu perquè només beneficia Andorra

La CUP rebutja el fet que els pressupostos de la Generalitat per al 2023, que podrien quedar aprovats aquest divendres, incloguin una inversió per a la infraestructura per valor d'1,4 milions d'euros

Comentaris

Els membres de la CUP,  Núria Valls i Arnau Quingles durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Els membres de la CUP,  Núria Valls i Arnau Quingles durant la roda de premsa d'aquest dijous. CUP

La CUP rebutja el fet que els pressupostos de la Generalitat per al 2023, que podrien quedar aprovats aquest divendres, incloguin una inversió per a l'Aeroport de la Seu d'Urgell per valor d'1,4 milions d'euros, dels quals un milió són per a inversions en terrenys i béns naturals i els 400.000 restants van en concepte d’edificis i d'altres construccions. Els membres de la formació, Núria Valls i Arnau Quingles han fet una roda de premsa aquest dijous a les instal·lacions de l'aeroport.

Valls serà la candidata número 2 de la CUP a les eleccions municipals de la Seu d'Urgell mentre que Quingles formarà part de la llista de la formació cupaire a Oliana. Segons Valls, les partides dels pressupostos haurien d’anar a posar les necessitats de les veïnes al centre i no a inversions en un aeroport" que considera que "només serveix per portar turistes i gent adinerada a Andorra".També ha afirmat que la inversió "agreuja problemàtiques com l’augment dels preus de l’habitatge", que creu que "avui ja són desorbitats".

Des de la CUP veuen urgent diversificar l’economia i, concretament, invertir en el Centre de Recerca i Desenvolupament de la Llet i del Formatge, però també en "la millora de la xarxa de carreteres que connecten valls i pobles" i en "un transport públic eficient i amb horaris regulars i preus assequibles".

Quingles, per la seva part, ha criticat que aquests pressupostos només responen als interessos de la patronal ja que consolida infraestructures que no són necessàries pel dia a dia de la població, a més de continuar amb la línia privatitzadora i de macroprojectes que només fan que engreixar encara més la bombolla del sector turístic al Pirineu, "ignorant del tot la greu situació de crisi climàtica que patim". 

Ja l'any 2015 en la campanya de les eleccions municipals a la Seu d'Urgell, el número dos de la llista de la CUP, Xavier Massallé, va assegurart  CUP que aturarien "el malbaratament" en grans infraestructures sense retorn econòmic i social al territori, com consideren que és l'aeroport Andorra-la Seu. Massallé va afirmar que aquest és "un pas més" per millorar el repartiment de la riquesa..

Comentaris (16)

Trending